Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 17 mai 2017, ora: 16:24
facebook twitter Feed rss
 

Patru fermieri olteni au depus documentele justificative la DAJ Olt pentru producţia de două tone de tomate. Aceştia aşteaptă sprijinul în conturi

Patru fermieri olteni au depus documentele justificative la DAJ Olt pentru producţia de două tone de tomate. Aceştia aşteaptă sprijinul în conturi

Doi legumicultori din Cilieni şi câte unul din Tia Mare şi Izbiceni au reuşit să comercializeze două tone de roşii. Aceştia sunt primii fermieri olteni care au şi depus documentele justificate la Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) Olt şi îşi aşteaptă banii în cont.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Oltul se află pe primul loc la numărul de legumicultori ce s-au înscris în Programul de suţinere a tomatelor, cu aproape 1.600 de astfel de înscrieri.

Patru fermieri, doi din Cilieni şi câte unul din Tia Mare şi Izbiceni, primii care au ieşit cu roşii autohtone în pieţele din marile oraşe din ţară, au şi depus documentaţia la DAJ Olt. Astfel, aceştia au depus documentele justificate care atestă vânzarea celor două tone de roşii, condiţie necesară pentru primirea sprijinului de 3.000 de euro ce sunt acordaţi în baza Programul pentru sprijinirea cultivării tomatelor.

„Sunt patru producători care au depus documentele justificative privind valorificarea producţiei de tomate. Doi sunt din Cilieni şi câte unul din Tia Mare şi Izbiceni. Vor mai veni şi alţii, sunt mulţi care au făcut producţia de două mii de kilograme, însă nu au avut timp să facă un drum până la noi”,
spun specialiştii Direcţiei pentru Agricultură Olt. 

Mulţi dintre fermieri nici nu mai au de ce să se grăbească, pentru că autorităţile centrale au mărit perioada de depunere a acestor documente cu încă două săptămâni.

Astfel, pentru a primi ajutorul în cadrul acestui Program, fermierii olteni trebuie să comercializeze roşiile în perioada ianuarie-15 iunie inclusiv şi/sau noiembrie 20 decembrie.

 
Alte articole din Actualitate:
626 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API