Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Societate » 17 mai 2017, ora: 15:56
facebook twitter Feed rss
 

Deputatul Marius Iancu, hotărât să obţină despăgubiri pentru fermierii olteni afectaţi de animalele sălbatice

Deputatul Marius Iancu, hotărât să obţină despăgubiri pentru fermierii olteni afectaţi de animalele sălbatice

Deputatul PSD Marius Iancu vine în sprijinul fermierilor din nordul judeţului, care îşi văd în fiecare an culturile distruse de animalele sălbatice, şi caută soluţii pentru ca problema acestora să fie rezolvată. Deputatul oltean a solicitat Ministrului Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, despăgubiri pentru fermierii afectaţi.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Deputatul Marius Iancu a solicitat Ministrului Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, soluţii rapide pentru proprietarii din nordul judeţului Olt, astfel încât aceştia să nu mai înregistreze pagube materiale an de an din cauza animalelor sălbatice care le distrug culturile. Politicianul oltean a vrut să ştie de ce aceşti fermieri nu primesc despăgubiri.

„Proprietarii de terenuri din nordul judeţului Olt se confruntă de câţiva ani cu o problemă gravă. Culturile sunt distruse de mistreţii şi cerbii lopătari care s-au înmulţit foarte mult pe cele patru fonduri de vânătoare private. Fermierii spun că au fost afectate mii de hectare şi numai anul trecut au avut pierderi de sute de mii de lei. Nu au primit niciodată despăgubiri de la minister, deşi au depus dosare şi Garda Forestieră Vâlcea a constatat pagubele. Ce se poate face pentru ca evaluarea pagubelor să se facă corect şi rapid, iar proprietarii de terenuri
să fie despăgubiţi?”,
se arată în interpelarea ministrului Apelor şi Pădurilor.

Marius Iancu a aflat de problemele cu care se confruntă fermierii din zona Scorniceşti-Poboru-Spineni-Leleasca la o întânire la care a participat şi primarul comunei Poboru, Iulian Bărăscu.

Fermierii au solicitat să li se acorde despăgubiri pentru pagubele produse atât în anii trecuţi, cât şi în acest an, iar reprezentanţii fondurilor de vânătoare, care sunt suprapopulate cu cerbi lopătari şi mistreţi, vor mărirea cotei de vânătoare şi posibilitatea de a vâna organizat atunci când sezonul de vânătoare este închis, dar animalele distrug culturile. Autorităţile locale sunt îngrijorate pentru că animalele au ajuns şi în gospodăriile oamenilor.

 
Alte articole din Societate:
572 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API