Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 17 mai 2017, ora: 14:41
facebook twitter Feed rss
 

Trei medici slătineni se şcolesc pentru a putea face intervenţii laparoscop. Operaţiile de la SJU Slatina ar putea fi minim invazive

Trei medici slătineni se şcolesc pentru a putea face intervenţii laparoscop. Operaţiile de la SJU Slatina ar putea fi minim invazive

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina îşi diversifică periodic serviciile. Pentru acest lucru sunt cooptaţi specialişti noi, iar medicii participă la cursuri de perfecţionare. Aşa se face că trei doctori slătineni se şcolesc, în această perioadă, pentru a obţine competenţe necesare efectuării de intervenţii laparoscop. Prin aceste intervenţii, pacienţii vor beneficia de operaţii minim invazive, cu un timp mai rapid de recuperare.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

La nivelul celei mai mari unităţi medicale din judeţ încep să se închege echipe care pot aborda o patologie tot mai complexă. Aşa s-a ajuns ca la nivelul SJU Slatina să aibă loc intervenţii de zece ore, medicii de la Compartimentul de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială efectuând şase astfel de intervenţii în ultimul an şi jumătate.

Directorul medical al SJU Slatina, medicul Cătălin Pătru, a precizat că pe tot mai multe secţii se coagulează echipe multidisciplinare care abordează o patologie complexă.  

„La nivelul SJU Slatina se fac lucruri care nu se făceau până acum. Cel mai important este crearea de echipe multidisciplinare care pot aborda o patologie complexă. Acest lucru se întâmplă pe Compartimentul de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, unde medicii de aici fac intervenţii tot mai grele. La Urologie avem trei medici tineri, care colaborează, se ajută între ei şi pot să abordeze şi patologie complexă. La fel şi la Ortopedie, pentru că începem să ridicăm stacheta. Acolo unde avem medici tineri care se implică, lucrurile se schimbă”, a spus Pătru.

Directorul medical al spitalului din Slatina spune că, tot pentru diversificarea serviciilor medicale, trei chirurgi efectuează cursuri de specializare pentru a putea efectua intervenţii laparoscop.

„Pe partea de intervenţii chirurgicale laparoscopică suntem tot în creştere, medicii noştri se duc la cursuri. Când vor definitiva cursurile, vom face şi endoscopie intervenţională. Cătălin Dudu, Gabriel Chiriac, Radu Ene sunt medicii care vor putea lucra în endoscopia intervenţională. Aparatul îl aveam, doar medicii trebuie să aibă atestat pentru a putea face intervenţii cu acest aparat. Acum se fac endoscopii, dar partea de endoscopie intervenţională poate fi executată după ce obţii un atestat”, a adăugat Pătru.

 
Alte articole din Sănătate:
2543 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API