Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Agricultură » 17 mai 2017, ora: 13:38
facebook twitter Feed rss
 

Botănoiu, MADR: „Ne gândim la extinderea programului «3.000 de euro pentru 1.000 de metri pătraţi» către alte produse deficitare”

Botănoiu, MADR: „Ne gândim la extinderea programului «3.000 de euro pentru 1.000 de metri pătraţi» către alte produse deficitare”

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Botănoiu, a afirmat că oficialii de la Agricultură se gândesc să extindă schema de ajutor „3.000 de euro pentru 1.000 de metri pătraţi” şi în cazul altor culturi, după ce în acest an au demarat schema de sprijin pentru legumicultorii care cultivă roşii în solarii sau sere.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Botănoiu şi-a exprimat speranţa că producătorii de tomate vor prinde încredere în programul guvernamental şi tot mai mulţi îl vor accesa.


„Eu cred că este un program foarte benefic pentru că, iată, îşi produce roadele. El a fost anunţat în ianuarie, iar cu cât vor căpăta producătorii mai multă încredere în acest program, vor vedea plăţile că se realizează la timp, pentru că avem buget prevăzut şi este destul de consistent, atunci sigur că vor fi mult mai mulţi cei care vor accesa acest program pentru tomate”,
a declarat reprezentantul MADR.


Potrivit acestuia, până la implementarea programului pentru tomate, România importa tomate în valoare de 35 de milioane de euro.


„Cred că nu în actele doveditoare stă problema, ci în faptul că sunt anumite disfuncţionalităţi în piaţă, pe care noi căutăm să le corectăm, în perioada următoare. Ştiţi bine că nu Ministerul Agriculturii deţine aceste pieţe. Referitor la ceea ce înseamnă perioada de producţie, din punct de vedere al importurilor, România aducea tomate de afară, din state terţe sau Europa, în această perioadă, de 35 milioane euro. Care atare, căutăm să acoperim aceste goluri şi se face cu anumite eforturi. Trebuie să avem în vedere şi alte programe, care vor urma după acest program de tomate. Eu sper că vom reuşi să-l ducem la capăt cu succes pentru că sunt peste 4.000 de beneficiari, care sunt în prima etapă şi care au dus diferite cantităţi de marfă şi care sunt prezenţi, astăzi în pieţe. Eu sper să realizeze cantitatea şi să depună documentele pentru plată”, a mai spus Daniel Botănoiu.


Succesul programului pentru tomate i-a făcut pe reprezentanţii Ministerului Agriculturii să ia în calcul includerea în schema de sprijin şi a altor culturi.


„Evident, ne gândim la extinderea programului către alte produse deficitare. Aşa cum este în Programul de guvernare, sunt şi alte produse deficitare care trebuie să urmeze tomatelor. Le vom anunţa, la momentul potrivit, pentru că facem analiză pe balanţă comercială, în ceea ce înseamnă aceste importuri şi necesarul de piaţă internă care trebuie acoperit”, a conchis secretarul de stat.
 

 
Alte articole din Agricultură:
1149 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API