Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Societate » 15 mai 2017, ora: 16:33
facebook twitter Feed rss
 

Director APIA Olt: „Este bine că nu se prelungeşte termenul. Vom avea timp să facem controlul administrativ şi să rezolvăm suprapunerile”

Director APIA Olt: „Este bine că nu se prelungeşte termenul. Vom avea timp să facem controlul administrativ şi să rezolvăm suprapunerile”

Doar câteva ore au mai rămas până la expirarea termenului de depunere a Cererilor de plată pe suprafaţă la APIA Olt. Pentru că programul a fost unul normal şi în week-end, numărul cererilor pentru care oltenii au solicitat subvenţia era, luni dimineaţă, de 31.713. Reprezentanţii APIA Olt au precizat că neprelungirea termenului va face să nu mai apară decalaje, iar plăţile vor fi făcute la timp.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Angajaţii APIA Olt vor mai primi cereri până la miezul nopţii. Directorul executiv adjunct al APIA Olt, Doru Neacşu, a precizat că fermierii olteni au solicitat subvenţia pentru 301.899 hectare, mai multe societăţi din ţară ce deţin terenuri în judeţ, alegând să depună Cererea în alte zone.

„31.713 cereri erau înregistrate luni dimineaţă, cu o suprafaţă de 301.899,23 hectare, din totalul de 320.000 hectare pentru care s-a cerut subvenţia anul trecut. Avem o societate mare care depune în alt judeţ. Noi avem deschis până la miezul nopţii, ora 00.00. Fermierii mari au depus toţi, iar mulţi fermieri mici nu vor mai apărea pentru că au arendat terenurile. Au fost oameni la toate centrele din judeţ. Dacă sunt probleme, primim documentele, este pus codul pe ele, iar fermierii completează cu restul ulterior”,
a spus Doru Neacşu.

Acesta a declarat că neprelungirea termenului are foarte multe avantaje.

„Nu se pune problema să se prelungească termenul, ministrul a făcut anunţul că nu se prelungeşte nici măcar un minut după ora 00.00. Este un lucru foarte bun. Vom avea timp să facem controlul administrativ, să rezolvăm suprapunerile şi să începem campania de control la timp. Adică să putem face controlul când sunt prezente culturile. Nu ar mai avea loc aceste decalaje şi am putea începe acordarea avansului pe 16 octombrie şi plata regulară la 1 decembrie, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. Toţi oltenii care au dorit să depună au reuşit să facă acest lucru”,
a adăugat Doru Neacşu.

 
Alte articole din Societate:
676 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API