Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 15 mai 2017, ora: 11:05
facebook twitter Feed rss
 

FOTO. Protest spontan, la Fiscul oltean. Sute de oameni nu şi-au putut plăti taxele

Acest articol conţine 9 poze
FOTO. Protest spontan, la Fiscul oltean. Sute de oameni nu şi-au putut plăti taxele

Aproape patru sute de angajaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt au intrat, luni dimineaţă, în grevă spontană, manifestându-şi astfel nemulţumirile faţă de noua Lege a salarizării. De cum au ajuns la birou, angajaţii Fiscului oltean au ieşit în faţa sediului din centrul municipiului, întreaga activitate fiind blocată.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Sute de olteni care aveau treabă la ghişeele Fiscului oltean au fost întorşi din drum, luni dimineaţă. Ameninţările de la începutul acestei luni au fost puse în practică, iar toţi salariaţii Fiscului oltean au intrat într-o grevă spontană, fiind total nemulţumiţi de noua grilă de salarizare în care sunt prevăzute diferenţe mari între salariile ce vor fi primite de specialiştii structurii centrale şi cei din teritoriu.

 

Ca la un semn, la ora 9.00, angajaţii Fiscului oltean şi-au părăsit birourile şi s-au instalat în faţa sediului din centrul Slatinei, întreaga activitatea fiind blocată.


Preşedintele Sindicatului Finanţelor Publice Olt, Ion Popa, a precizat că protestele vor continua şi în zilele următoare.


„La ora 9.00 am declanşat greva spontană, iar salariaţii au ieşit toţi în faţa sediilor. Totul a fost blocat. Acest protest a fost declanşat la nivel naţional, participând inclusiv cei aproape patru sute de angajaţi ai Fiscului oltean. Nu se lucrează deloc, inclusiv la Trezorerie. Nemulţumirile sunt legate de această Lege a salarizării, care va duce la tăieri de salarii şi vor fi diferenţe mari între structura centrală şi cele din teritoriu. Structura centrală şi-a făcut o grilă separată, este vorba de o mie de oameni, restul de 25.000 sunt cei care sunt afară, care au ieşit la protest. Vom continua şi în zilele următoare, pentru că sunt tăieri şi de 30 la sută. Noi, ca salariaţi, suntem umiliţi”
, a spus Ion Popa.  

 

Angajaţii Fiscului oltean şi-au reluat lucru în jurul orei 11.30, totodată fiind deblocată şi activitatea Trezoreriei.

 
Alte articole din Actualitate:
1056 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API