Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Cultură » 15 mai 2017, ora: 10:22
facebook twitter Feed rss
 

„Noaptea Muzeelor”, sub amprenta Ion Popescu-Negreni, la Muzeul Judeţean Olt

„Noaptea Muzeelor”, sub amprenta Ion Popescu-Negreni, la Muzeul Judeţean Olt

Muzeul judeţean Olt, cu sprijinul Consiliului Judeţean Olt, se înscrie în evenimentul european „Noaptea Muzeelor”, cu un maraton de cultură, desfăşurat sâmbătă, 20 mai, până noaptea târziu, după ora 1.00.

de Diana Berbecaru
diana.berbecaru@gazetanoua.ro

Opera pictorului oltean Ion Popescu-Negreni va fi elementul central al evenimentului cultural organizat de Muzeul Judeţean Olt.

Potrivit directorului instituţiei de cultură, Laurenţiu Guţică, sâmbătă, începând cu ora 17.00, în Holul de Onoare al Muzeului Judeţean Olt va avea loc redeschiderea Expoziţiei Permanente de Artă Contemporană Românească „Ion Popescu-Negreni”, apoi, de la ora 18.00, în sala de festivităţi a muzeului, se va lansa albumul de artă „Ion Popescu-Negreni - Desene permise”, ediţie apărută sub coordonarea lui Iulian Ghiţă şi a colecţionarului de artă Vasile Petrovici.

„Publicul va putea să viziteze gratuit, în intervalul orar 17.00 - 01.00 Secţia de Artă Contemporană «Ion Popescu-Negreni», expoziţia cu caracter etnografic «Artă şi Meşteşug în Ţara Oltului de Jos» şi «Galeria Artis», care găzduieşte expoziţia de pictură «Lumina Barbizonului» a artistului plastic Mihai Coţovanu”, a precizat directorul Muzeului Judeţean Olt, Laurenţiu Guţică.

Noaptea Muzeelor este denumirea dată evenimentului anual cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituţii de cultură, îşi deschid liber porţile, simultan, până târziu în noapte. Primul eveniment de acest gen l-a reprezentat cel ce s-a desfăşurat în anul 1997, în Berlin. Conceptul de acces gratuit a fost foarte bine primit astfel că în scurt timp a crescut foarte mult numărul instituţiilor organizatoare, precum şi numărul de vizitatori. Din 2005, evenimentul s-a extins în toată Europa, fiind organizat în sâmbăta cea mai apropiată de data de 18 mai, data adoptată de ICOM (Consiliul Internaţional al Muzeelor) drept Ziua Internaţională a Muzeelor.

„Vă aşteptăm cu emoţie firească să veniţi însoţiţi de familie şi prieteni, pentru a aprinde luminile în «Noaptea Muzeelor», întru celebrarea spiritului cultural european”, a adăugat Lurenţiu Guţică.

 
Alte articole din Cultură:
742 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API