Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comunitate » 14 mai 2017, ora: 15:27
facebook twitter Feed rss
 

Zeci de probe prelevate de DSVSA Olt pentru determinarea aflatoxinei şi metalelor grele din sucuri, vin, cereale, legume şi fructe

Zeci de probe prelevate de DSVSA Olt pentru determinarea aflatoxinei şi metalelor grele din sucuri, vin, cereale, legume şi fructe

DSVSA Olt a prelevat de la începutul anului 58 de probe pentru a se vedea dacă sunt depăşite valorile maxime admise ale contaminanţilor şi aditivilor. Specialiştii olteni au prelevat aceste probe din vin, cereale, legume şi fructe, dar şi din sucuri, ulei şi paste.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro
DSVSA Olt a efectuat prelevări de probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, pentru ca autorităţile să afle dacă au fost depăşite valorile maxime admise a contaminanţilor şi aditivilor.
 
Astfel, au fost prelevate probe din unităţile de fabricare a produselor din morărit, a pâinii, produselor de patisere, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, a conservelor de legume, a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor şi fructelor.

„În primul trimestru au fost prelevate 30 de probe pentru determinarea contaminanţilor, respectiv pentru micotoxine de tipul aflatoxinei, dar şi pentru metale grele, cadmiu şi plumb. În cel de al doilea trimestru, au ajuns spre a fi analizate în Laborator 28 de probe pentru determinarea micotoxinelor, metalelor grele şi nitriţi”, a spus medicul din cadrul DSVSA Olt, Venera Popa.
 
Au fost efectuate determinări din vin şi cereale pentru micotoxine şi metale grele, din legume şi fructe pentru metale grele şi nitriţi, dar şi din paste, făină, ulei şi produse pe bază de porumb.
 
Totodată, la control au fost supuse şi produse de origine animală, fiind prelevate două produse finite din conserve şi preparate din carne ambalate în recipienţi din plastic, urmând a se determina dacă sunt prezente metale grele precum staniu şi melamina.
 
Menţionăm că au fost prelevate probe din produse obţinute atât din unităţi din România, cât şi din produse provenite din schimburi intracomunitare şi destinate comercializării pe piaţa din România”, a adăugat Venera Popa.
 
Dacă pentru probele prelevate în primul trimestru rezultatele sunt conforme pentru parametrii verificaţi, DSVSA Olt aşteaptă buletinele de analiză pentru cele din trimestrul al doilea.
 
 
Alte articole din Comunitate:
590 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API