Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Social » 12 mai 2017, ora: 14:55
facebook twitter Feed rss
 

Peste 30 de familii din judeţ, pe lista de aşteptare pentru a adopta un copil

Peste 30 de familii din judeţ, pe lista de aşteptare pentru a adopta un copil

Biroul de adopţii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt are în evidenţă 31 de familii care aşteaptă să adopte un copil. Până să aibă un nou membru în familia lor, oltenii pot aştepta chiar şi un an.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Fie că nu pot să devină părinţi pe cale naturală sau pentru că vor să-şi mărească familia, 31 de cupluri din Olt aşteaptă să adopte un copil. Sunt chiar şi familii care au un copil biologic, dar doresc să şi adopte.

Potrivit datelor furnizate de specialiştii DGASPC Olt, grupa de vârstă cea mai solicitată este de 0-3 ani, însă cinci familii şi-ar dori şi copii mai mari, de până în zece ani.

„Grupa de vârstă cea mai solicitată este 0-3 ani, dar sunt şi cinci familii care doresc copii de vârstă mai mare, până în zece ani. În funcţie de preferinţele părinţilor, termenul de aşteptare până la identificarea unui copil diferă şi poate ajunge şi la un an”, spune purtătorul de cuvânt al DGASPC Olt, Ioana Ciobanu.

În centrele din cadrul instituţiei din judeţ sunt în acest moment 101 copii adoptabili, şase cu vârsta 0-3 ani, 14 cu vârsta 3-5 ani, 17 copii cu vârsta cuprinsă între 5-7 ani, 31 copii sunt de 7-10 ani, iar peste zece ani, 33 de copii. Începând din 1998 şi până în prezent, la nivelul judeţului au fost adoptaţi 951 de copii, în prezent fiind monitorizată evoluţia postadopţie a 52 de copii.

Familiile care doresc să adopte un copil trebuie să depună documentaţia la DGASPC Olt, iar în termen de 90 de zile specialiştii Biroului adopţii eliberează atestatul de adopţii, care este valabil doi ani.

În această perioadă, familia este evaluată din punct de vedere social şi psihologic şi urmează sesiunile de pregătire în vederea asumării rolului de părinte.

După pregătirea familiei, informaţiile sunt introduse în Registul Naţional de Adopţii şi sunt iniţiate demersurile de identificare a copilului. Iniţial, familiei îi este prezentat istoricul medical, social şi familial al copilului, iar cuplul vizualizează pozele acestuia.

După această perioadă, viitorii părinţi încep să se întâlnească cu micuţul. Dacă procesul de potrivire este finalizat cu succes, pe masa judecătorilor ajunge cererea de încredinţare în vederea adopţiei pe o perioadă de 90 de zile, timp în care copilul locuieşte cu familia adoptivă.

Ultima etapă este cea de încuviinţare a adopţiei şi este admis noul certificat de naştere. Specialiştii DGASPC Olt monitorizează acest copil timp de doi ani. 
 


 
 

 
Alte articole din Social:
819 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API