Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Societate » 11 mai 2017, ora: 16:13
facebook twitter Feed rss
 

Băile Felix ar putea să nu mai fie pe lista staţiunilor în care pensionarii se pot trata plătind jumătate din pensie

Băile Felix ar putea să nu mai fie pe lista staţiunilor în care pensionarii se pot trata plătind jumătate din pensie

Aproape 4.000 de cereri de bilete de tratament au fost depuse de pensionarii din judeţul Olt, care speră să obţină un sejur balneo-climateric prin Casa Judeţeană de Pensii. Majoritatea aşteaptă sezonul estival, atunci când se acordă tichete şi în staţiunile private. Printre cele mai solicitate se numără Băile Felix, însă se pare că această staţiune nu va exista în ofertă.

de Simona Ciocioană
simona.ciocioana@gazetanoua.ro

În cadrul unei sedinţe desfăşurate la Prefectură, în cadrul căreia Casa Judeţeană de Pensii Olt a prezentat situaţia biletelor de tratament pentru 2017, principala doleanţă a reprezentanţilor vârstnicilor a fost cea legată de întârzierea prezentării ofertelor în staţiunile private. Mai mult, staţiunea Băile Felix, foarte solicitată de pensionarii olteni riscă să nu fie în ofertă.

„Înţeleg că pe 19 mai se semnează contractul cu staţiunile private. Nu reuşim să înţelegem de ce trebuie să dureze atât de mult procedurile. Dacă începea din luna martie, atunci oferta era mai variată. De acum încolo, toţi se vor îngrămădi pe bilete. S-a spus că s-a mărit numărul biletelor de tratament, într-adevăr, aşa este, dar asta pentru că sejurul este de 16 zile, în loc de 18 câte erau în anii trecuţi. Mai mult, înţeleg că din cauza procedurilor de licitaţie, unele staţiuni nu s-au prezentat. Una dintre staţiuni, după care noi pensionarii plângem, este Felix”,
s-a plâns, în faţa subprefectului Ionuţ Cotarcea,  preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, Florea Mitroi.

Directorul Casei Judeţene de Pensii Olt, Iulian Smarandache, a precizat că pe 19 mai Casa Naţională de Pensii va încheia contracte cu staţiunile private, iar cel mai probabil la începutul lunii iunie vor intra noile oferte.

„Am înţeles că Băile Felix a pierdut licitaţia, iar acum urmează contestaţia. Deocamdată avem bilete doar în staţiunile care aparţin de Casa Naţională. Societăţile private vor semna contractul pe 19 mai şi vor intra cu oferta după 23 mai”,
a precizat Smarandache.

De la începutul anului, în primele cinci serii, au fost alocate judeţului Olt 185 de bilete de tratament. Dintre acestea, 47 au fost acordate gratuit persoanelor îndreptăţite de lege. În prezent sunt distribuite cele 30 de bilete din seria a VI-a, cu data de plecare în staţiune 23-26 mai.

 
Alte articole din Societate:
1019 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API