Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Cultură » 11 mai 2017, ora: 15:43
facebook twitter Feed rss
 

Slatina duce „Căluşul Românesc”, în Cartea Recordurilor

Acest articol conţine 2 poze
Slatina duce „Căluşul Românesc”, în Cartea Recordurilor

Slatina va intra pentru a doua oară în Cartea Recordurilor, la ediţia din acest an a Festivalului Naţional „Căluşul Românesc”, când peste o mie de căluşari vor juca căluşul, simultan, pe bulevardul A.I. Cuza, în faţa sediilor CJ Olt şi Prefecturii.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Intenţia de a intra în Cartea Recordurilor a fost prezentată, joi, în cadrul unei conferinţe în care a fost anunţat şi programul ediţiei cu număr XIX a Festivalului Naţional „Căluşul Românesc”. La conferinţă au fost prezenţi viceprimarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu, directorul Palatului Copiilor, Iliuţă Brăileanu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea Culturii, Florian Dumitrescu, şi directorul Ansamblului „Doina Oltului”, Ion Creţeanu.

Spectacolele de la „Căluşul Românesc” se vor desfăşura pe scena care va fi amplasată în aer liber, pe Esplanadă.

„Este un moment important nu atât pentru municipalitate, cât pentru locuitorii oraşului nostru. Peste mai puţin de o lună, în Săptămâna Rusaliilor, va avea loc la Slatina Festivalul Naţional al Copiilor «Căluşul Românesc», oraşul nostru devenind capitala mondială a căluşului. În perioada 6-10 iunie, cea de a XIX-a ediţie a festivalului este prilej cu care peste o mie de căluşari vor dansa pe ritmuri nebuneşti, specifice acestui dans, cu care vom încerca să intrăm în Cartea Recordurilor. Va fi cel mai mare număr de căluşari care dansează, simultan. Primăria Slatina va continua să susţină aceste evenimente culturale, în municipiul nostru”,
a declarat viceprimarul Gigi Vîlceleanu.

Aproximativ 2.400 de copii şi elevi vor participa la ediţia din acest an a festivalului, potrivit lui Iliuţă Brăileanu.

„Cea de a XIX-a ediţie a Festivalului «Căluşul Românesc» va debuta pe 6 iunie. Manifestarea se va desfăşura pe Esplanadă, în aer liber, evenimentul fiind sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, a Consiliului Judeţean şi a Primăriei Slatina. La ediţia din acest an vor participa formaţii din 15 judeţe ale ţării, numărul de participanţi fiind de cel puţin 2.400. Din judeţul Olt vor veni formaţii din 57 de localităţi”, a declarat el.

Tentativa de intrare în Cartea Recordurilor se va consuma în data de 7 iunie, de la ora 19.00, în faţa sediilor CJ şi Prefecturii Olt.

„Căluşarii lucrează deja la momentul artistic de Cartea Recordurilor. Momentul va face parte din parada portului popular. Vom începe parada, în jurul orei 18.00, iar la ora 19.00, în faţa Prefecturii şi a Consiliului Judeţean, cei peste o mie de căluşari vor dansa pentru record. De ce vrem să intrăm cu căluşul în Cartea Recordurilor? Pentru că este un fenomen cultural care şi-a câştigat dreptul şi este demn de Cartea Recordurilor. Pentru că îl recomandă trecutul, prezentul şi chiar şi viitorul”, a mai spus Iliuţă Brăileanu.

 
Alte articole din Cultură:
1864 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API