Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Miercuri, 24 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 20 martie 2017, ora: 17:53
facebook twitter Feed rss
 

Mircea Andriţoiu: „Unii înţeleg situaţia, alţii reclamă culpe medicale. Se ajunge la litigii ce sunt rezolvate de Colegiul Medicilor sau de alte organe abilitate”

Mircea Andriţoiu: „Unii înţeleg situaţia, alţii reclamă culpe medicale. Se ajunge la litigii ce sunt rezolvate de Colegiul Medicilor sau de alte organe abilitate”

Cardiologul slătinean Mircea Andriţoiu a vorbit despre uşurinţa cu care doctorii sunt acuzaţi de către aparţinătorii pacienţilor de culpă medicală. Acesta spune că unele familii înţeleg situaţia, alţii aleg să reclame medicul care s-a ocupat de pacient. Aşa se ajunge la litigii ce sunt soluţionate de Colegiul Medicilor sau chiar de un judecător.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Deşi de la începutul anului şi până în prezent numărul deceselor pe Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a scăzut, medicii slătineni întâlnesc tot mai des cazuri complexe.

Şeful Secţie de Cardiologie de la nivelul SJU Slatina, Mircea Andriţoiu, a declarat că pacienţii care au o afecţiune cardiacă gravă asociată cu o altă patologie nu răspund la tratament.

„Atunci când sunt asociate o boală cardiacă gravă, cu ar fi un infarct miocardic acut sau vechi, protezele de valvă cu insuficienţa renală, respiratorie sau hepatică, iar pacientul are şi o vârstă înaintată, atitudinea medicilor şi terapia administrată devin extrem de dificile şi adesea fără rezultat”, a spus Andriţoiu.

Medicul slătinean a declarat că aparţinătorii bolnavului presupun că doctorul are o culpă medicală, deşi este evident că pacientul nu răspunde la tratament.

„În ciuda eforturilor medicului, pacientul nu răspunde la tratament, iar aparţinătorii interpretează că este o culpă medicală, ceea ce nu este nici real şi nici corect. Unii înţeleg situaţia, alţii reclamă. Medicul este considerat vinovat, deşi familia nu are niciun fel de cunoştinţe medicale. Se ajunge la litigii ce sunt rezolvate de Colegiul Medicilor sau de alte organe abilitate”, a adăugat doctorul Mircea Andriţoiu.

 
Alte articole din Sănătate:
358 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API