Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Joi, 30 martie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 20 martie 2017, ora: 17:53
facebook twitter Feed rss
 

Mircea Andriţoiu: „Unii înţeleg situaţia, alţii reclamă culpe medicale. Se ajunge la litigii ce sunt rezolvate de Colegiul Medicilor sau de alte organe abilitate”

Mircea Andriţoiu: „Unii înţeleg situaţia, alţii reclamă culpe medicale. Se ajunge la litigii ce sunt rezolvate de Colegiul Medicilor sau de alte organe abilitate”

Cardiologul slătinean Mircea Andriţoiu a vorbit despre uşurinţa cu care doctorii sunt acuzaţi de către aparţinătorii pacienţilor de culpă medicală. Acesta spune că unele familii înţeleg situaţia, alţii aleg să reclame medicul care s-a ocupat de pacient. Aşa se ajunge la litigii ce sunt soluţionate de Colegiul Medicilor sau chiar de un judecător.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Deşi de la începutul anului şi până în prezent numărul deceselor pe Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a scăzut, medicii slătineni întâlnesc tot mai des cazuri complexe.

Şeful Secţie de Cardiologie de la nivelul SJU Slatina, Mircea Andriţoiu, a declarat că pacienţii care au o afecţiune cardiacă gravă asociată cu o altă patologie nu răspund la tratament.

„Atunci când sunt asociate o boală cardiacă gravă, cu ar fi un infarct miocardic acut sau vechi, protezele de valvă cu insuficienţa renală, respiratorie sau hepatică, iar pacientul are şi o vârstă înaintată, atitudinea medicilor şi terapia administrată devin extrem de dificile şi adesea fără rezultat”, a spus Andriţoiu.

Medicul slătinean a declarat că aparţinătorii bolnavului presupun că doctorul are o culpă medicală, deşi este evident că pacientul nu răspunde la tratament.

„În ciuda eforturilor medicului, pacientul nu răspunde la tratament, iar aparţinătorii interpretează că este o culpă medicală, ceea ce nu este nici real şi nici corect. Unii înţeleg situaţia, alţii reclamă. Medicul este considerat vinovat, deşi familia nu are niciun fel de cunoştinţe medicale. Se ajunge la litigii ce sunt rezolvate de Colegiul Medicilor sau de alte organe abilitate”, a adăugat doctorul Mircea Andriţoiu.

 
Alte articole din Sănătate:
277 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Maidanezii din Caracal, capturaţi de o firmă din Bucureşti. Municipalitatea construieşte un adăpost în localitate
Căminele de bătrâni din Olt funcţionează aproape la capacitate maximă
Pescarul căutat de scafandri în Barajul Ipoteşti, fostul candidat PNL la primăria din comună
FOTO. Pescar căutat în barajul de pe Olt de la Ipoteşti, după ce a dispărut din barcă noaptea trecută (UPDATE)
Arest preventiv pentru bărbatul din Izvoarele, care și-a omorât consăteanul
Ion Pârvulescu: „Am fost unul dintre cei mai cinstiţi hoţi din fotbal“
Cererile pentru tichetele sociale de Paște, în analiză, după ce de Crăciun unii beneficiari au depus mai multe solicitări

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API