Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Miercuri, 24 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Agricultură » 20 martie 2017, ora: 17:36
facebook twitter Feed rss
 

Primele roşii olteneşti vor ieşi pe piaţă după Paşte

Primele roşii olteneşti vor ieşi pe piaţă după Paşte

Gheorghe Domnicu, fermierul din Scărişoara, a plantat peste 30.000 de fire de roşii în solariile sale. Acesta spune că prima recoltă va fi culeasă după Paşte.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Costuri mari pentru fermierii care au plantat deja roşiile în solarii. Gheorghe Domnicu din Scărişoara spune că în toate solariile sale funcţionează sistemele de încălzire pe timp de noapte, plantele având nevoie de căldură. Astfel, subvenţia de trei mii de euro promisă de autorităţile centrale pentru a scădea importurile de tomate este aşteptată de fermierii olteni.

„Noaptea eu dau drumul sistemelor de încălzire, pentru că este frig, ziua nu este nevoie. Am plantat 30.000 de fire de roşii, iar costurile sunt mari în această perioadă cu întreţinerea culturilor. Am aplicat pentru programul de susţinere a tomatelor şi sunt convins că mă voi încadra ca să obţin subvenţia. Voi reuşi să recoltez cel puţin două mii de kilograme până pe 31 mai”,
a spus Domnicu.

Acesta este convins că va culege prima recoltă de roşii după Paşte.

„Până acum totul merge bine, dar sunt mulţi factori care pot influenţa recolta. Estimez că voi culege primele roşii după Paşte, la sfârşitul lunii aprilie. Nu pot spune acum ce recoltă voi obţine în acest an”,
a adăugat Gheorghe Domnicu.

Peste 1.320 de fermieri olteni au depus cereri la Direcţia pentru Agricultură Olt, solicitând subvenţia de trie mii de euro pentru tomate.

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Olt, Emil Marinescu, a declarat că fermierii din judeţ au posibilitatea să vină în continuare cu cererile.

„Avem peste 1.320 de fermieri care şi-au depus cererile şi mai vin în continuare. Noi mergem şi acum prin judeţ şi le vorbim fermierilor despre programul pentru susţinerea tomatelor. Peste două sute de fermieri olteni au finalizat procedura de plantare a roşiilor în solarii”,
a spus Marinescu.  

 
Alte articole din Agricultură:
657 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API