Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Miercuri, 24 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Agricultură » 20 martie 2017, ora: 16:03
facebook twitter Feed rss
 

Discuţii la nivelul Ministerului Agriculturii pentru eliminarea TVA la achiziţionarea de utilaje şi inputuri

Discuţii la nivelul Ministerului Agriculturii pentru eliminarea TVA la achiziţionarea de utilaje şi inputuri

Emil Marinescu a participat, săptămâna trecută, la o şedinţă de la nivelul Ministerului Agriculturii, unde s-a discutat o serie de măsuri fiscale care să vină în sprijinul fermierilor. Astfel, fermierii îşi doresc eliminarea TVA la achiziţia de utilaje şi inputuri şi măsuri pentru încurajarea tinerilor să cumpere teren agricol.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Directorul Direcţiei pentru Agricultură Olt, Emil Marinescu, care face parte din dintr-o comisie de la nivelul Ministerului Agriculturii, a declarat că, la nivel central, sunt discutate măsuri care să vină în sprijinul fermierilor.

„Sunt discuţii să nu se mai impoziteze subvenţiile, au fost primite sesizări din partea fermierilor. Sunt foarte multe propuneri. De exemplu: impozitarea arendei să se facă la arendator şi nu la arendaş. Se discută despre reducerea impozitului pe venit pentru membrii grupului de producători, dar şi despre eliminarea TVA la achiziţionarea de utilaje şi inputuri în agricultură. Aceste măsuri trebuie să fie discutate cu reprezentanţii ANAF”,
a spus Emil Marinescu.    

Tot la nivelul acestei comisii, în şedinţa de săptămâna trecută, s-a luat în discuţie o hotărâre de guvern prin care să le permită tinerilor să achiziţioneze teren agricol cu credite, cu dobândă mică, astfel încât suprafeţele agricole să nu mai fie înstrăinate.

 
Alte articole din Agricultură:
182 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API