Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Joi, 30 martie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 20 martie 2017, ora: 15:27
facebook twitter Feed rss
 

Pensiile vor fi din nou majorate. Punctul de pensie va creşte la 1.000 de lei

Pensiile se majorează pentru a doua oară, în acest an

Începând cu data de 1 iulie 2017, punctul de pensie va creşte cu 9% şi va ajunge la 1.000 de lei. Astfel, aceasta va fi a doua majorare din 2017 a punctului de pensie, după ce acesta a crescut la 1 ianuarie 2017 cu 5,25%, ajungând la 917,5 lei. Până la 31 decembrie 2016, valoarea punctului de pensie s-a situat la 871,7 lei.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

După ce a fost majorat prima oară la 1 ianuarie 2017, punctul de pensie va crește iar la data de 1 iulie 2017, astfel că pensionarii se vor bucura de o nouă majorare a pensiilor. Potrivit directorului executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Olt, pentru persoanele înscrise la pensie, începând cu data de 1 iulie 2017, indicele de corecţie prevăzut la articolul 170 din Legea 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare va fi de 1,05.

Cu aceeaşi dată, cuantumul indemnizaţiei pentru însoţitor prevăzută la articolul 77 din Legea numărul 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, devine 800 lei. Totodată, se modifică şi cuantumul indemnizaţiei prevăzută de Legea numărul 8/2006 potrivit dispoziţiilor articolului 1 alineatul 4 din aceasta.

„Majorarea valorii punctului de pensie de la data de 1 iulie 2017 fiind făcută prin excepţie de la prevederile articolului 102 alineatul 2 din Legea numărul 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, nu presupune şi actualizarea pensiilor de serviciu stabilite conform prevederilor Legii numărul 83/2015 şi ale Legii numărul 130/2015”, a precizat Iulian Smarandache, directorul executiv al CJP Olt.

Referitor la indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă ca urmare a unui accident de muncă sau a unei boli profesionale: prevederile referitoare la obligaţiile de declarare şi plată ale caselor teritoriale de pensii pentru persoanele preluate în plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă ca urmare a unui accident de muncă sau a unei boli profesionale, rămân nemodificate. 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Maidanezii din Caracal, capturaţi de o firmă din Bucureşti. Municipalitatea construieşte un adăpost în localitate
Căminele de bătrâni din Olt funcţionează aproape la capacitate maximă
Pescarul căutat de scafandri în Barajul Ipoteşti, fostul candidat PNL la primăria din comună
FOTO. Pescar căutat în barajul de pe Olt de la Ipoteşti, după ce a dispărut din barcă noaptea trecută (UPDATE)
Arest preventiv pentru bărbatul din Izvoarele, care și-a omorât consăteanul
Ion Pârvulescu: „Am fost unul dintre cei mai cinstiţi hoţi din fotbal“
Cererile pentru tichetele sociale de Paște, în analiză, după ce de Crăciun unii beneficiari au depus mai multe solicitări

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API