Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Miercuri, 24 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 20 martie 2017, ora: 15:27
facebook twitter Feed rss
 

Pensiile vor fi din nou majorate. Punctul de pensie va creşte la 1.000 de lei

Pensiile se majorează pentru a doua oară, în acest an

Începând cu data de 1 iulie 2017, punctul de pensie va creşte cu 9% şi va ajunge la 1.000 de lei. Astfel, aceasta va fi a doua majorare din 2017 a punctului de pensie, după ce acesta a crescut la 1 ianuarie 2017 cu 5,25%, ajungând la 917,5 lei. Până la 31 decembrie 2016, valoarea punctului de pensie s-a situat la 871,7 lei.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

După ce a fost majorat prima oară la 1 ianuarie 2017, punctul de pensie va crește iar la data de 1 iulie 2017, astfel că pensionarii se vor bucura de o nouă majorare a pensiilor. Potrivit directorului executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Olt, pentru persoanele înscrise la pensie, începând cu data de 1 iulie 2017, indicele de corecţie prevăzut la articolul 170 din Legea 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare va fi de 1,05.

Cu aceeaşi dată, cuantumul indemnizaţiei pentru însoţitor prevăzută la articolul 77 din Legea numărul 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, devine 800 lei. Totodată, se modifică şi cuantumul indemnizaţiei prevăzută de Legea numărul 8/2006 potrivit dispoziţiilor articolului 1 alineatul 4 din aceasta.

„Majorarea valorii punctului de pensie de la data de 1 iulie 2017 fiind făcută prin excepţie de la prevederile articolului 102 alineatul 2 din Legea numărul 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, nu presupune şi actualizarea pensiilor de serviciu stabilite conform prevederilor Legii numărul 83/2015 şi ale Legii numărul 130/2015”, a precizat Iulian Smarandache, directorul executiv al CJP Olt.

Referitor la indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă ca urmare a unui accident de muncă sau a unei boli profesionale: prevederile referitoare la obligaţiile de declarare şi plată ale caselor teritoriale de pensii pentru persoanele preluate în plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă ca urmare a unui accident de muncă sau a unei boli profesionale, rămân nemodificate. 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API