Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Miercuri, 24 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sport » 20 martie 2017, ora: 12:08
facebook twitter Feed rss
 

Şapte angajaţi ai DJST Olt au protestat împotriva discriminărilor salariale

Şapte angajaţi ai DJST Olt au protestat împotriva discriminărilor salariale

Angajaţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Olt şi-au întrerupt activitatea între orele 11.00 și 12.00 pentru a se alătura protestului organizat la nivel naţional. Şapte din cei 12 salariaţi ai instituţiei şi-au manifestat astfel nemulţumirea faţă de neaplicarea politicii unitare a creşterilor salariale.

de Simona Ciocioană
simona.ciocioana@gazetanoua.ro

Protestul desfăşurat sub forma unei greve japoneze a fost unul inedit. Salariaţii au ieşit în faţa instituţiei şi s-au fotografiat cu spatele, pentru a evidenţia astfel atitudinea conducerii ministerului.

„Forma noastră de protest este urmare a nemulţumirilor pe care cu toţii le avem, legate de salariile neechitabile, de politica de salarizare neunitară, care se aplică în momentul acesta. Doleanţele noastre au fost făcute publice de mult conducerii unităţii, ministerului, dar n-am primit niciun răspuns. Am apelat la această formă, care sperăm să dea roade, din moment ce la nivel de ţară ne manifestăm cu toţii”,
a precizat Gabriela Jugănaru, consilier superior în cadrul DJST Olt.

Potrivit spuselor Gabrielei Jugănaru, cel mai mic salariu pe care un angajat al instituţiei îl primeşte este de doar 836 de lei. Pentru a compara veniturile cu funcţionarii din alte instituţii, a fost înaintă o solicitare Prefecturii Olt, însă aceasta a rămas deocamdată fără răspuns.

„N-aş putea spune care sunt cele mai mari diferenţe salariale între noi şi colegii din alte sectoare. Am solicitat domnului prefect o prezentare a salariilor din celelalte unităţi deconcentrate, pe funcţii, însă, din păcate, n-am primit un răspuns în acest sens. Nu ştiu exact, dar cert este că există mari diferenţe, ţinând cont că din 2008 salariile noastre n-au fost modificate. Pot spune că cel mai mic salariu net al unui angajat al Direcţiei Judeţene pentru Sport Olt este de 836 de lei”, a mai precizat Gabriela Jugănaru.

În situaţia în care această primă formă de protest va rămâne fără ecou, membrii Sindicatului Naţional Sport şi Tineret iau în calcul declanşarea conflictului colectiv de muncă, pichetarea MTS şi întreruperea activităţii până la soluţionarea revendicărilor.
 

 
Alte articole din Sport:
343 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API