Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Joi, 30 martie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sport » 20 martie 2017, ora: 12:08
facebook twitter Feed rss
 

Şapte angajaţi ai DJST Olt au protestat împotriva discriminărilor salariale

Şapte angajaţi ai DJST Olt au protestat împotriva discriminărilor salariale

Angajaţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Olt şi-au întrerupt activitatea între orele 11.00 și 12.00 pentru a se alătura protestului organizat la nivel naţional. Şapte din cei 12 salariaţi ai instituţiei şi-au manifestat astfel nemulţumirea faţă de neaplicarea politicii unitare a creşterilor salariale.

de Simona Ciocioană
simona.ciocioana@gazetanoua.ro

Protestul desfăşurat sub forma unei greve japoneze a fost unul inedit. Salariaţii au ieşit în faţa instituţiei şi s-au fotografiat cu spatele, pentru a evidenţia astfel atitudinea conducerii ministerului.

„Forma noastră de protest este urmare a nemulţumirilor pe care cu toţii le avem, legate de salariile neechitabile, de politica de salarizare neunitară, care se aplică în momentul acesta. Doleanţele noastre au fost făcute publice de mult conducerii unităţii, ministerului, dar n-am primit niciun răspuns. Am apelat la această formă, care sperăm să dea roade, din moment ce la nivel de ţară ne manifestăm cu toţii”,
a precizat Gabriela Jugănaru, consilier superior în cadrul DJST Olt.

Potrivit spuselor Gabrielei Jugănaru, cel mai mic salariu pe care un angajat al instituţiei îl primeşte este de doar 836 de lei. Pentru a compara veniturile cu funcţionarii din alte instituţii, a fost înaintă o solicitare Prefecturii Olt, însă aceasta a rămas deocamdată fără răspuns.

„N-aş putea spune care sunt cele mai mari diferenţe salariale între noi şi colegii din alte sectoare. Am solicitat domnului prefect o prezentare a salariilor din celelalte unităţi deconcentrate, pe funcţii, însă, din păcate, n-am primit un răspuns în acest sens. Nu ştiu exact, dar cert este că există mari diferenţe, ţinând cont că din 2008 salariile noastre n-au fost modificate. Pot spune că cel mai mic salariu net al unui angajat al Direcţiei Judeţene pentru Sport Olt este de 836 de lei”, a mai precizat Gabriela Jugănaru.

În situaţia în care această primă formă de protest va rămâne fără ecou, membrii Sindicatului Naţional Sport şi Tineret iau în calcul declanşarea conflictului colectiv de muncă, pichetarea MTS şi întreruperea activităţii până la soluţionarea revendicărilor.
 

 
Alte articole din Sport:
289 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Maidanezii din Caracal, capturaţi de o firmă din Bucureşti. Municipalitatea construieşte un adăpost în localitate
Căminele de bătrâni din Olt funcţionează aproape la capacitate maximă
Pescarul căutat de scafandri în Barajul Ipoteşti, fostul candidat PNL la primăria din comună
FOTO. Pescar căutat în barajul de pe Olt de la Ipoteşti, după ce a dispărut din barcă noaptea trecută (UPDATE)
Arest preventiv pentru bărbatul din Izvoarele, care și-a omorât consăteanul
Ion Pârvulescu: „Am fost unul dintre cei mai cinstiţi hoţi din fotbal“
Cererile pentru tichetele sociale de Paște, în analiză, după ce de Crăciun unii beneficiari au depus mai multe solicitări

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API