Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Social » 19 martie 2017, ora: 12:50
facebook twitter Feed rss
 

Meserii noi pentru aproape 140 de olteni

Meserii noi pentru aproape 140 de olteni

Lucrător hotelier, administrator pensiune turistică, inspector resurse umane, inspector sănătate şi securitate în muncă, instalator instalaţii tehnico - sanitare şi de gaze şi lucrător în comerţ sunt cursurile de calificare gratuite organizate de Centrul de Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, în luna aprilie, în urma solicitărilor venite din partea şomerilor.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

În luna aprilie 2017, şomerii olteni se pot înscrie la unul din cele şapte programe de formare profesională puse la dispoziţie de AJOFM Olt. Printre cursuri se regăsesc cel de lucrător hotelier (pentru 22 de persoane) şi administrare pensiune turistică (22 de persoane). De asemenea, vor beneficia de cursuri şi persoanele care doresc să se formeze profesional în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă (două cursuri pentru 28 persoane) sau care vor să devină inspector resurse umane (14 posturi). Totodată, persoanele care sunt interesate să îşi găsească un loc de muncă ca instalator instalaţii tehnico - sanitare şi de gaze şi lucrător în comerţ se pot înscrie la cursurile care vor începe în luna aprilie (20 de locuri pentru instalator şi 28 locuri disponibile pentru calificarea de lucrător în comerţ).

Cele şapte cursuri sunt gratuite pentru şomeri, în scopul recalificării acestora şi obţinerii unui loc de muncă în alt domeniu, însă e bine de ştiut că aceste cursuri de recalificare organizate de către AJOFM Olt pot fi frecventate şi de către persoanele încadrate în muncă, dar contra cost, cheltuielile fiind suportate de către cursant sau de către agenţii economici la care cei în cauză sunt angajaţi.

La finalul cursurilor, toţi cei care le urmează vor primi certificate de calificare, recunoscute la nivel naţional. Înscrierile se fac pe baza actului de identitate la sediul AJOFM Olt.

Formarea profesională este o măsură activă definitorie pentru desăvârşirea profilului profesional al oricărei persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, ştiut fiind faptul că prin asigurarea creşterii şi diversificării competenţelor profesionale ale şomerilor se ating, concomitent, două obiective specifice: satisfacerea cererilor imediate pe piaţa muncii şi creşterea şanselor de ocupare în muncă a şomerilor.


 

 

 

 

 

 

 

 
Alte articole din Social:
356 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API