Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Joi, 30 martie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 17 martie 2017, ora: 13:16
facebook twitter Feed rss
 

Oltenii care au nevoie de scanare PET/CT o pot face gratuit, după ce comisia din cadrul CAS Olt aprobă dosarul

Oltenii care au nevoie de scanare PET/CT o pot face gratuit, după ce comisia din cadrul CAS Olt aprobă dosarul

Oltenii care se confruntă cu boli neoplazice şi cărora medicii le recomandă efectuarea investigaţiilor PET/CT pot beneficia gratuit de acestea, după ce dosarele lor sunt aprobate de comisia din cadrul CAS Olt. Doar trei-patru astfel de investigaţii sunt recomandate la nivelul judeţului, în fiecare an.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Persoanele care suferă de afecţiuni oncologice, hemofilie, talasemie, scleroză multiplă, afecţiuni reumatice, hepatită cronică de tip B şi C, infertilitate, obezitate, afecţiuni cardiovasculare, boala Parkinson, ADHD, diabet, epilepsie  beneficiază de la 1 martie de medicamente de ultimă generaţie, doar în baza prescripţiei medicului specialist, fără a mai fi nevoite să-şi întocmească dosare care să fie suspuse aprobării de comisiile de experţi din cadrul caselor de asigurări de sănătate.

Procedura a fost însă menţinută pentru o scanare complexă, iar la nivelul CAS Olt mai există doar Comisia de PET/CT.

Aceste investigaţii sunt folosite pentru diagnosticarea precoce, localizarea, stadializarea şi evaluarea eficienţei conduitei terapeutice în patologia oncologică. Medicii mai pot recomanda PET/CT şi pentru evaluarea patologiei cardiace, în special ischemice, precum şi în cazul afecţiunilor neurologice de tipul Alzheimer, Parkinson şi epilepsie.

Preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan, a precizat că acest tip de investigaţii sunt mai puţin prescrise de medicii olteni. Însă, pentru toţi pacienţii care au avut nevoie de această scanare, dosarele au fost aprobate de comisia judeţeană de la nivelul CAS Olt. 

„Am avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii spitalelor din judeţul Olt, le-am prezentat cum stau lucrurile, că medicii pot prescrie medicamentele, nu trebuie să fie oamenii întorşi că nu există protocoale sau să nu li se dea. Medicamentele se pot prescrie, deşi comisiile judeţene s-au desfiinţat. Mai există doar Comisia de PET/CT, s-a considerat că este o analiză mai complexă, destul de costisitoare. Din această cauză ea a fost menţinută. PET/CT-ul se poate face în centre universitare, dar medicii din judeţ pot prescrie, se aprobă în comisie efectuarea acestei proceduri. Este o analiză ce se face după ce pacientul trece prin mai multe cure de citostatice, este o analiză amănunţită. La noi a fost mai puţin prescrisă, trei-patru cazuri pe an. Dosarele sunt aprobate, nu am avut probleme”, a spus Ciocan.

 
Alte articole din Sănătate:
291 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Maidanezii din Caracal, capturaţi de o firmă din Bucureşti. Municipalitatea construieşte un adăpost în localitate
Căminele de bătrâni din Olt funcţionează aproape la capacitate maximă
Pescarul căutat de scafandri în Barajul Ipoteşti, fostul candidat PNL la primăria din comună
FOTO. Pescar căutat în barajul de pe Olt de la Ipoteşti, după ce a dispărut din barcă noaptea trecută (UPDATE)
Arest preventiv pentru bărbatul din Izvoarele, care și-a omorât consăteanul
Ion Pârvulescu: „Am fost unul dintre cei mai cinstiţi hoţi din fotbal“
Cererile pentru tichetele sociale de Paște, în analiză, după ce de Crăciun unii beneficiari au depus mai multe solicitări

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API