Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Sănătate » 17 martie 2017, ora: 13:16
facebook twitter Feed rss
 

Oltenii care au nevoie de scanare PET/CT o pot face gratuit, după ce comisia din cadrul CAS Olt aprobă dosarul

Oltenii care au nevoie de scanare PET/CT o pot face gratuit, după ce comisia din cadrul CAS Olt aprobă dosarul

Oltenii care se confruntă cu boli neoplazice şi cărora medicii le recomandă efectuarea investigaţiilor PET/CT pot beneficia gratuit de acestea, după ce dosarele lor sunt aprobate de comisia din cadrul CAS Olt. Doar trei-patru astfel de investigaţii sunt recomandate la nivelul judeţului, în fiecare an.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Persoanele care suferă de afecţiuni oncologice, hemofilie, talasemie, scleroză multiplă, afecţiuni reumatice, hepatită cronică de tip B şi C, infertilitate, obezitate, afecţiuni cardiovasculare, boala Parkinson, ADHD, diabet, epilepsie  beneficiază de la 1 martie de medicamente de ultimă generaţie, doar în baza prescripţiei medicului specialist, fără a mai fi nevoite să-şi întocmească dosare care să fie suspuse aprobării de comisiile de experţi din cadrul caselor de asigurări de sănătate.

Procedura a fost însă menţinută pentru o scanare complexă, iar la nivelul CAS Olt mai există doar Comisia de PET/CT.

Aceste investigaţii sunt folosite pentru diagnosticarea precoce, localizarea, stadializarea şi evaluarea eficienţei conduitei terapeutice în patologia oncologică. Medicii mai pot recomanda PET/CT şi pentru evaluarea patologiei cardiace, în special ischemice, precum şi în cazul afecţiunilor neurologice de tipul Alzheimer, Parkinson şi epilepsie.

Preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan, a precizat că acest tip de investigaţii sunt mai puţin prescrise de medicii olteni. Însă, pentru toţi pacienţii care au avut nevoie de această scanare, dosarele au fost aprobate de comisia judeţeană de la nivelul CAS Olt. 

„Am avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii spitalelor din judeţul Olt, le-am prezentat cum stau lucrurile, că medicii pot prescrie medicamentele, nu trebuie să fie oamenii întorşi că nu există protocoale sau să nu li se dea. Medicamentele se pot prescrie, deşi comisiile judeţene s-au desfiinţat. Mai există doar Comisia de PET/CT, s-a considerat că este o analiză mai complexă, destul de costisitoare. Din această cauză ea a fost menţinută. PET/CT-ul se poate face în centre universitare, dar medicii din judeţ pot prescrie, se aprobă în comisie efectuarea acestei proceduri. Este o analiză ce se face după ce pacientul trece prin mai multe cure de citostatice, este o analiză amănunţită. La noi a fost mai puţin prescrisă, trei-patru cazuri pe an. Dosarele sunt aprobate, nu am avut probleme”, a spus Ciocan.

 
Alte articole din Sănătate:
362 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API