Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Miercuri, 24 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Administraţie » 17 martie 2017, ora: 13:06
facebook twitter Feed rss
 

FOTO. Extinderea sediului Primăriei Slatina, finanţată cu bani de la guvern. Cum arată proiectul

Acest articol conţine 3 poze
FOTO. Extinderea sediului Primăriei Slatina, finanţată cu bani de la guvern. Cum arată proiectul

Reprezentanţii Primăriei Slatina depun la Ministerul Dezvoltării proiectul pentru extinderea actualului sediu al municipalităţii în vederea obţinerii de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa 28.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Pentru alte două proiecte ale primăriei s-a solicitat finanţare guvernamentală - demolarea clădirii „Bastilia” şi construcţia unui imobil nou la Liceul „Radu Greceanu” şi reabilitarea şi consolidarea Variantei Oituz.

„Astăzi am aprobat indicatorii studiului de fezabilitate pentru extinderea clădirii primăriei. Săptămânile trecute, am aprobat indicatorii studiilor de fezabilitate pentru Varianta Oituz şi pentru demolarea şi construirea noul corp de clădire de la Liceul «Radu Greceanu», aşa-numita Bastilia. Acestea sunt doar studii de fezabilitate pe care le-am depus la Ministerul Dezvoltării pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi sperăm să obţinem finanţare. La această oră, nu putem să vorbim despre începerea unei lucrări efective. Astăzi este ultima zi de depunere a proiectelor pe PNDL şi acum vom pleca la Bucureşti să depunem şi proiectul privind extindere clădirii primăriei”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moţ.

Edil a ţinut să precizeze că, din cauza faptul că nici până acum nu a fost aprobat proiectul de buget, primăria nu a putut realiza studii de fezabilitate pentru proiecte noi, cele trei proiecte în cauză fiind realizate în trecut.

„Din cauza faptului că, până acum, nu am avut buget, noi am reuşit să aprobăm doar aceste proiecte deoarece au fost mai vechi. Nu am făcut decât să reactualizăm studiile de fezabilitate ca să putem să depunem aceste proiecte pe PNDL. Mi-aş fi dorit să prindem mai multe proiecte pentru Slatina, însă nu am reuşit să facem niciun studiu nou de fezabilitate deoarece n-am avut buget. După ce vom avea bugetul, vă voi prezenta exact cum avem prinşi banii pentru 2017”,
a afirmat Moţ.

La 74 de milioane se ridică valoarea fondurilor guvernamentale care ar urma să fie atrase în Slatina prin aceste trei proiecte.

„Aş vrea să fiu clar: nu este vorba despre începerea unei noi construcţii, mâine, peste două luni sau peste un an. Sunt doar studii de fezabilitate. Dacă primim finanţare, atunci putem discuta când începem construcţia. Toate cele trei proiecte se ridică la 74 de milioane de lei”,
a mai declarat primarul Slatinei.


Reprezentanţii primăriei spun că, cel mai probabil, în decurs de o lună ar urma să fie aprobate finanţările pentru cele trei proiecte.

„Am speranţe mari pentru aceste trei proiecte. Normal că am discutat cu cei de acolo. Sper ca undeva în luna aprilie să se semneze contractele de finanţare sau cel puţin să apară ordinul doamnei ministru şi în acel ordin să fie prinse şi proiectele noastre de la Slatina”,
a conchis Emil Moţ.

 
Alte articole din Administraţie:
3157 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API