Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Joi, 30 martie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comunitate » 16 martie 2017, ora: 15:46
facebook twitter Feed rss
 

Tranzacţiile între aparţinători şi donatori, interzise în Centrul de Transfuzii Slatina. „ Nu există o condiţionare a actului medical, pentru că pacientul nu are donatori”

Tranzacţiile între aparţinători şi donatori, interzise în Centrul de Transfuzii Slatina. „ Nu există o condiţionare a actului medical, pentru că pacientul nu are donatori”

În contextul scandalului de la Craiova, şefa Centrului de Transfuzii Sanguine Slatina, medicul Ramona Lesnic, a făcut precizări foarte exacte. Aceasta spune că tranzacţiile între aparţinători şi donatori, mai ales în Centrul de Transfuzii de la Slatina, sunt interzise. Mai mult de atât, medicii nu pot condiţiona efectuarea intervenţiilor chirurgicale cu donarea de sânge.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

Reprezentanţii Centrului de Transfuzii Sanguine Slatina îi sfătuiesc pe aparţinătorii pacienţilor ce au nevoie de intervenţii chirurgicale sau de alte proceduri medicale să doneze sânge şi nu să recruteze donatori. Chiar şi medicii din spitalul slătinean încearcă să convingă familiile bolnavilor să meargă să doneze sânge, gest ce poate salva viaţa unui om.

Şefa Centrului de Transfuzii Sanguine Slatina, medicul Ramona Lesnic, a declarat că este ilegal ca aparţinătorii să le ofere donatorilor sume de bani, încercând astfel să-i convingă să doneze pentru bolnavul lor.

Chiar în sala de aşteptare a Centrului de la Slatina există un afiş prin care se face precizarea că este „interzisă oferirea oricăror tipuri de recompensă de la pacienţi sau rude ale acestora către donatori”.

„Trebuie respectată confidenţialitatea donatorului şi este ilegal să promiţi avantaje materiale unor oameni pe care nu îi cunoşti ca să doneze sânge pentru familia ta. Nouă ne scade numărul donatorilor, dacă persoanele sunt recrutate din sala de aşteptare a Centrului. Este interzis să se ofere bani, este imoral să faci acest lucru”,
a spus Ramona Lesnic.

Directorul Centrului de Transfuzii din Slatina a precizat că, nu de puţine ori, personalul a surprins discuţii între aparţinători şi donatori.

„Au fost sesizate discuţii între aparţinători şi cei care erau în sala de aşteptare. În Centrul de Transfuzii este interzis să se facă astfel de tranzacţii. Acest fenomen trebuie să fie combătut, pentru că scade numărul de donatori. Donatorul primeşte o adeverinţă prin care se certifică că a donat sânge în ziua respectivă, pentru o persoană. Dacă pacientul nu are donatori, tot va primi sânge. Nu există o condiţionare a actului medical, pentru că pacientul nu are donator. Centrul Slatina dă sânge inclusiv pacienţilor pentru care nu se prezintă niciun donator. Dacă în familie sunt persoane care doresc să doneze, dar sunt în pragul disperării, sunt agitate, hipertensive şi nu îndeplinesc condiţiile, aparţinătorul lor va primi sânge. Noi îi eliberăm o adeverinţă de intenţie de donare, cu rugămintea ca acesta să vină să doneze după ce se linişteşte”, a adăugat Ramona Lesnic.  
 

 
Alte articole din Comunitate:
360 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Maidanezii din Caracal, capturaţi de o firmă din Bucureşti. Municipalitatea construieşte un adăpost în localitate
Căminele de bătrâni din Olt funcţionează aproape la capacitate maximă
Pescarul căutat de scafandri în Barajul Ipoteşti, fostul candidat PNL la primăria din comună
FOTO. Pescar căutat în barajul de pe Olt de la Ipoteşti, după ce a dispărut din barcă noaptea trecută (UPDATE)
Arest preventiv pentru bărbatul din Izvoarele, care și-a omorât consăteanul
Ion Pârvulescu: „Am fost unul dintre cei mai cinstiţi hoţi din fotbal“
Cererile pentru tichetele sociale de Paște, în analiză, după ce de Crăciun unii beneficiari au depus mai multe solicitări

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API