Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Joi, 30 martie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Administraţie » 16 martie 2017, ora: 15:25
facebook twitter Feed rss
 

Bani de la Guvern pentru Varianta Oituz. Primăria vrea să acceseze fonduri prin Ordonanţa 28

Bani de la Guvern pentru Varianta Oituz. Primăria vrea să acceseze fonduri prin Ordonanţa 28

Municipalitatea slătineană vrea să obţină bani de la guvern pentru a reabilita şi consolida Varianta Oituz, costurile proiectului depăşind cu mult posibilităţile financiare ale primăriei locale.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat pentru Gazeta Nouă că municipalitatea va depune proiectul la Ministerul Dezvoltării, în vederea obţinerii de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), aprobat prin Ordonanţa 28.

„Noi încercăm să obţinem finanţare de la guvern prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa 28. Dacă ar fi să finanţăm noi acest proiect, n-am avea nicio şansă. Poate în zece ani am putea să-l finanţăm. Urmează să purtăm discuţii cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării. Noi vom depune proiectul pentru finanţare şi sperăm să reuşim să atragem fondurile necesare”, a afirmat Emil Moţ.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici, aprobaţi în luna februarie printr-un proiect al Consiliului Local, valoarea totală a investiţiei se ridică la 47.744.719 lei, TVA inclusă, planul municipalităţii fiind să eşaloneze lucrarea pe doi ani.

Primăria vrea să reabiliteze, separat, fiecare dintre străzile care formează varianta ocolitoare a municipiului. Astfel, pentru bulevardul Sfântul Constantin Brâncoveanu, investiţia se ridică la 7.152.424 lei, pentru strada Oituz - 19.103.315 lei, iar pentru strada Piteşti - 21.488.980 lei.

Varianta Oituz este strada din Slatina pe care se desfăşoară cea mai mare parte a traficului greu care trece prin municipiu, în lipsa unei centuri ocolitoare. Din această cauză, artera de circulaţie se află într-o stare foarte proastă, prezentând denivelări şi chiar se află în riscul de a se surpa, fiind situată pe o colină.

În trecut, administraţia locală a încercat să determine Ministerul Transporturilor şi Compania de Drumuri să reabiliteze Varianta Oituz, având în vedere că cele mai multe turisme care o tranzitează sunt din afara municipiului, chiar din afara judeţului.

 
Alte articole din Administraţie:
3079 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Maidanezii din Caracal, capturaţi de o firmă din Bucureşti. Municipalitatea construieşte un adăpost în localitate
Căminele de bătrâni din Olt funcţionează aproape la capacitate maximă
Pescarul căutat de scafandri în Barajul Ipoteşti, fostul candidat PNL la primăria din comună
FOTO. Pescar căutat în barajul de pe Olt de la Ipoteşti, după ce a dispărut din barcă noaptea trecută (UPDATE)
Arest preventiv pentru bărbatul din Izvoarele, care și-a omorât consăteanul
Ion Pârvulescu: „Am fost unul dintre cei mai cinstiţi hoţi din fotbal“
Cererile pentru tichetele sociale de Paște, în analiză, după ce de Crăciun unii beneficiari au depus mai multe solicitări

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API