Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Joi, 30 martie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 16 martie 2017, ora: 14:35
facebook twitter Feed rss
 

Patroni executați silit de AJOFM Olt

Patronii refuză să plătească aceste debite

Trei angajatori din Slatina sunt executaţi silit de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt pentru debite ce însumează aproximativ 3.600 de lei.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

Doi angajatori din Slatina, care desfăşoară activităţi de comerţ şi care au beneficiat de subvenţii, ca urmare a încadrării în muncă a unor categorii de persoane, sunt somaţi de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt să returneze sumele primite pe motiv că nu au respectat relaţiile contractuale cu angajaţii pe o perioadă de doi sau trei ani, aşa cum prevede legislaţia în vigoare şi în acest caz sumele acordate drept subvenţii trebuie restituite integral. O a treia societate, tot din Slatina, care are ca obiect de activitate fabricarea pâinii, prăjiturilor şi a produselor de patiserie, a fost amendată de inspectorii AJOFM pentru nepublicarea locurilor de muncă vacante. Angajatorul a refuzat însă să plătească amenda. Împotriva celor trei societăţi s-a declanşat procedura de executare silită. Suma totală pe care trebuie să o restituie cei trei angajatori în momentul de faţă este de aproximativ 3.600 de lei, sumă care cuprinde inclusiv dobânda pentru nerestituirea la timp a debitului.

Angajatorii au fost somaţi printr-o serie de înştiinţări să returneze sumele, ulterior AJOFM trecând la executarea silită a acestora. Executarea se realizează prin popriri pe conturi, pe venituri sau sechestru pe bunuri.

„Debite constatate prin acte de control de către Compartimentul Control măsuri active, reprezentând subvenţii pe care angajatorii beneficiari au avut obligaţia a le restitui, dobânzi calculate şi amenzi aplicate prin procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, au trei agenţi economici pentru suma de 2.745,70 lei reprezentând: debite calculate prin acte de control în temeiul articolului 85 din Legea numărul 76/2002, modificată şi completată ulterior; 1.930,47 lei şi o amendă aplicată în temeiul articolului 113 litera a pentru nerespectarea articolului 10 din Legea 76/2002 de 815,23 lei”,
a precizat Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt.

Legislaţia în vigoare, Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă, prevede acordarea unor subvenţii angajatorilor care încadrează în muncă absolvenţi, persoane cu vârsta de peste 45 de ani, persoane cu handicap şi unici întreţinători ai familiei. Subvenţiile în valoare de 500, 600, respectiv 700 de lei lunar de persoană, se acordă integral, imediat după depunerea cererii. Practic, din aceste subvenţii, patronii îşi pot plăti angajaţii fără a fi nevoiţi să mai scoată din buzunar bani în plus, însă trebuie să menţină raporturile de muncă cu angajaţii timp de doi sau trei ani, aşa cum prevede legea. 
 

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Maidanezii din Caracal, capturaţi de o firmă din Bucureşti. Municipalitatea construieşte un adăpost în localitate
Căminele de bătrâni din Olt funcţionează aproape la capacitate maximă
Pescarul căutat de scafandri în Barajul Ipoteşti, fostul candidat PNL la primăria din comună
FOTO. Pescar căutat în barajul de pe Olt de la Ipoteşti, după ce a dispărut din barcă noaptea trecută (UPDATE)
Arest preventiv pentru bărbatul din Izvoarele, care și-a omorât consăteanul
Ion Pârvulescu: „Am fost unul dintre cei mai cinstiţi hoţi din fotbal“
Cererile pentru tichetele sociale de Paște, în analiză, după ce de Crăciun unii beneficiari au depus mai multe solicitări

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API