Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Miercuri, 24 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Social » 15 martie 2017, ora: 11:30
facebook twitter Feed rss
 

Cererile pentru tichetele sociale de Paște, în analiză, după ce de Crăciun unii beneficiari au depus mai multe solicitări

Cererile pentru tichetele sociale de Paște, în analiză, după ce de Crăciun unii beneficiari au depus mai multe solicitări

Direcţia Protecţie şi Asistenţă Socială (DPAS) din cadrul Primăriei Slatina analizează solicitările depuse pentru tichetele sociale de Paște, după ce la acţiunea anterioară, desfăşurată de municipalitate în preajma Crăciunului, au existat cazuri în care beneficiarii au depus mai multe cereri, în diverse puncte din oraş.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Reprezentanţii Primăriei Slatina au declarat că încă se analizează cererile depuse de slătineni pentru primirea de tichete sociale, după ce anul trecut au existat cazuri de persoane care au depus mai multe cereri, în diverse locuri amenajate de autorităţi pe raza municipiului. Municipalitatea asigură, însă, că procedurile vor fi finalizate la timp, astfel încât beneficiarii să primească tichetele sociale înainte de Sărbătorile Pascale.

„Până la finele acestei luni sigur va începe acțiunea de distribuirea a tichetelor sociale. Precizăm că cine nu e găsit acasă de poștaș trebuie să vină la Oficiul Poștal sau, în ultimă instanță, va trebui să se prezinte la sediul Direcţiei Protecţie şi Asistență Socială de lângă Piața Frații Buzești”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina, Mugurel Manea.

Beneficiarii tichetelor sociale în valoare de 100 lei, emise de Primăria Slatina, sunt: persoanele cu handicap grav sau accentuat și, respectiv, pensionari - fără a se ţine seama de vârstă şi tip de pensie, dar ale căror drepturi obținute din pensie sau, după caz, din pensii și/sau venituri nete cumulate, sunt cel mult egale cu 1.000 lei/lună, plafonul fiind ridicat de la 800 lei/lună.

Tichetele sociale, în valoare de 100 lei, vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Reamintim că aceste tichete sociale vor se acordă de două ori pe an: cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi de Paşte.

Tichetele sociale vor fi puse gratuit la dispoziția cetățenilor, beneficiarii urmând să le primească direct la domiciliu, prin intermediul poștei, în luna dinaintea evenimentului ce urmează a fi sărbătorit.

 
Alte articole din Social:
500 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
1. Arsanoiu Robert  15 martie 2017, 12:21
Dubios sa faci mai mult de o cerere la DPAS ptr. mai multe tichete,cine a facut asa ceva îi cred proști senili pe birocrații de la DPAS.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API