Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Miercuri, 24 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Învăţământ » 14 martie 2017, ora: 15:18
facebook twitter Feed rss
 

Peste 2.400 de cereri de înscriere la clasa pregătitoare, în doar două săptămâni

Peste 2.400 de cereri de înscriere la clasa pregătitoare, în doar două săptămâni

Peste 2.400 de cereri de înscriere la clasa pregătitoare au fost depuse, în judeţul Olt, în primele două săptămâni ale primei etape care se încheie, în două zile.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, Mirela Paraschiv, a declarat că 2.407 cereri de înscriere la clasa pregătitoare au fost depuse, până în prezent. Părinţii mai au timp la dispoziţie până pe 16 martie pentru a-şi mai înscrie copiii la clasa pregătitoare, în prima etapă.

Copiii care vor împlini 6 ani până la 31 august 2017 vor fi înscrişi, obligatoriu, la clasa pregătitoare în anul şcolar 2017-2018, potrivit metodologiei şi calendarului lansat în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei.

Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani după 31 august, în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017 inclusiv, pot să şi-i înscrie în clasa pregătitoare doar dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Până pe 14 martie, s-a desfăşurat evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică. În cazul în care rezultatul arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, copiii vor fi înscrişi în grupa mare din învăţământul preşcolar.

A doua etapă va începe pe 23 martie 2017 și se va încheia pe 13 aprilie. Copiii care au rămas neînscrişi în prima etapă vor putea ocupa un loc într-o clasă în a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare.

 
Alte articole din Învăţământ:
255 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API