Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Joi, 30 martie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 14 martie 2017, ora: 14:57
facebook twitter Feed rss
 

Fiscul nu reuşeşte să scape de rablele şi imobilele confiscate

Bunurile Fiscului, greu vandabile

Fiscul oltean are foarte multe bunuri de vândut, însă nu găseşte cumpărători. Cu toate că organizează licitaţii peste licitaţii, reduce preţurile de pornire cu 25% şi cu 50%, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt tot nu reuşeşte să scape de mărfurile confiscate.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

Deşi în 2016 la nivelul Serviciilor Fiscale din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt au fost organizate peste 500 de licitaţii, multe dintre bunurile aflate sub sechestrul Fiscului nu au fost valorificate. Este vorba despre maşini, unelte, autoturisme şi chiar apartamente, case şi terenuri.

Explicaţia oferită de conducerea Fiscului oltean este că bunurile scoase la vânzare nu trezesc interesul cumpărătorilor.

„La valorificarea bunurilor mobile şi imobile nu stăm corespunzător şi mai avem aspecte care trebuie îmbunătăţite. Principalele motive constau în faptul că aceste bunuri nu sunt atractive pe piaţă. Ce am avut bun de vânzare s-au înscris la licitaţii şi au fost valorificate. Acum sunt bunuri greu vandabile. Am avut 500 şi ceva de licitaţii organizate anul trecut, dar nu s-au prezentat ofertanţi la aceste bunuri. Când este vorba despre valorificarea bunurilor sechestrate este o problemă întrucât bunurile aflate în patrimoniul societăţilor nu prea mai prezintă interes nici pentru Fisc şi nici pentru cetăţeni. Se vând greu. Licitaţii organizăm în fiecare lună. Sunt publice şi pe site şi în ziarele naţionale, dar ofertanţii pentru bunurile scoase de noi la licitaţie întârzie să vină. Avem bunuri ale confecţiilor textile, acele maşini, mai avem unele maşini care s-au degradat de când le-am făcut noi evaluarea şi preţul de evaluare pe care îl scoatem noi nu este în concordanţă cu piaţa. Avem şi imobile care nu se vând”, a precizat Cornel Vlădescu, directorul adjunct al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt.
 

 
Alte articole din Actualitate:
601 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Maidanezii din Caracal, capturaţi de o firmă din Bucureşti. Municipalitatea construieşte un adăpost în localitate
Căminele de bătrâni din Olt funcţionează aproape la capacitate maximă
Pescarul căutat de scafandri în Barajul Ipoteşti, fostul candidat PNL la primăria din comună
FOTO. Pescar căutat în barajul de pe Olt de la Ipoteşti, după ce a dispărut din barcă noaptea trecută (UPDATE)
Arest preventiv pentru bărbatul din Izvoarele, care și-a omorât consăteanul
Ion Pârvulescu: „Am fost unul dintre cei mai cinstiţi hoţi din fotbal“
Cererile pentru tichetele sociale de Paște, în analiză, după ce de Crăciun unii beneficiari au depus mai multe solicitări

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API