Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Miercuri, 24 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Actualitate » 14 martie 2017, ora: 14:57
facebook twitter Feed rss
 

Fiscul nu reuşeşte să scape de rablele şi imobilele confiscate

Bunurile Fiscului, greu vandabile

Fiscul oltean are foarte multe bunuri de vândut, însă nu găseşte cumpărători. Cu toate că organizează licitaţii peste licitaţii, reduce preţurile de pornire cu 25% şi cu 50%, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt tot nu reuşeşte să scape de mărfurile confiscate.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

Deşi în 2016 la nivelul Serviciilor Fiscale din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt au fost organizate peste 500 de licitaţii, multe dintre bunurile aflate sub sechestrul Fiscului nu au fost valorificate. Este vorba despre maşini, unelte, autoturisme şi chiar apartamente, case şi terenuri.

Explicaţia oferită de conducerea Fiscului oltean este că bunurile scoase la vânzare nu trezesc interesul cumpărătorilor.

„La valorificarea bunurilor mobile şi imobile nu stăm corespunzător şi mai avem aspecte care trebuie îmbunătăţite. Principalele motive constau în faptul că aceste bunuri nu sunt atractive pe piaţă. Ce am avut bun de vânzare s-au înscris la licitaţii şi au fost valorificate. Acum sunt bunuri greu vandabile. Am avut 500 şi ceva de licitaţii organizate anul trecut, dar nu s-au prezentat ofertanţi la aceste bunuri. Când este vorba despre valorificarea bunurilor sechestrate este o problemă întrucât bunurile aflate în patrimoniul societăţilor nu prea mai prezintă interes nici pentru Fisc şi nici pentru cetăţeni. Se vând greu. Licitaţii organizăm în fiecare lună. Sunt publice şi pe site şi în ziarele naţionale, dar ofertanţii pentru bunurile scoase de noi la licitaţie întârzie să vină. Avem bunuri ale confecţiilor textile, acele maşini, mai avem unele maşini care s-au degradat de când le-am făcut noi evaluarea şi preţul de evaluare pe care îl scoatem noi nu este în concordanţă cu piaţa. Avem şi imobile care nu se vând”, a precizat Cornel Vlădescu, directorul adjunct al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt.
 

 
Alte articole din Actualitate:
663 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API