Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Duminică, 28 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Agricultură » 13 martie 2017, ora: 16:10
facebook twitter Feed rss
 

Fermierii olteni cer lămuriri pentru măsurarea aleilor tehnologice

Fermierii olteni cer lămuriri pentru măsurarea aleilor tehnologice

Fermierii olteni solicită structurilor centrale clarificări privind măsurarea spaţiilor protejate. Astfel, când vine vorba de submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, sunt puse în discuţie aleile tehnologice, unii experţi excluzând aceste suprafeţe. Fermierii olteni îşi doresc ca aceste lucruri să fie clarificate în ghidurile solicitantului.

de Florentina Ştefan Ciobanu
florentina.stefan@gazetanoua.ro

În urma sesizărilor făcute de fermierii olteni, care au avut probleme la întocmirea proiectelor pe submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, Sindicatul Producătorilor Agricoli (SPA) Olt vrea să clarifice divergenţele apărute la măsurarea spaţiilor protejate.

Preşedintele SPA Olt, Ion Păunel, a declarat că sunt puse în discuţie problema cu aleea tehnologică, o parte a experţilor excluzând această suprafaţă din exploataţie.

„Vrem să clarificăm problemele cu măsurarea spaţiilor protejate. Sunt puse în discuţie aleile tehnologice, unii experţi excluzând această suprafaţă, pentru că în ghidul solicitantului nu este specificat cum să se procedeze. Mai ales că APIA acceptă până la doi metri alee tehnologică. Deşi solariile moderne sunt foarte mari, lipsa unei astfel de alei tehnologice face imposibilă administrarea acestui spaţiu vast. Unii experţi au măsurat doar suprafaţa solarului şi nu aleea. Astfel, chiar şi experţii au nevoie de astfel de clarificări”, a spus Păunel.

 
Alte articole din Agricultură:
646 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

La finalul lunii aprilie, am participat la o conferinţă prin care DGASPC Olt anunţa finalizarea proiectului prin Mecanismul Financiar Norvegian prin intermediul căruia a fost înfiinţat Centrul de primire în regim de urgenţă pentru victimele violenţei în familie din judeţul Olt. Au fost prezentate statistici, filmuleţe şi ma ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Elena Nagy a închis poarta pentru CSM Slatina. Procentaj excelent, 169 de mingi apărate
Peste zece posturi de medic, disponibile la Spitalul Corabia
FOTO. Primarul din Giuvărăşti, cu roşiile şi problemele legumicultorilor în Parlament. Deputatul Stănescu: „Asocierea în cooperative este singura variantă”
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API