Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Joi, 30 martie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Cultură » 9 martie 2017, ora: 11:11
facebook twitter Feed rss
 

Viaţa actorului Ion Dichiseanu, transpusă în două cărţi, lansate la Slatina

Cărţile conţin întâmplările de viaţă ale maestrului Ion Dichiseanu

„Am scris numai adevărul şi nu am fabulat nimic. Este tot ce mi s-a întâmplat mie”, mărturiseşte maestrul Ion Dichiseanu, prezent la Slatina, cu ocazia lansării cărţilor „Adevărul, mai frumos decât legenda” şi „Am fost rivalul regelui”, în care povesteşte prima şi cea mai mare dragoste pe care a trăit-o cu faimoasa actriţă Sara Montiel.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

Actorul de teatru şi filme Ion Dichiseanu şi-a lansat, miercuri seara, la Slatina, volumele„Adevărul, mai frumos decât legenda”, şi „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”, ambele apărute la Editura Polirom, manifestarea fiind organizată de Centrul Cultural „Eugen Ionescu”.

Întâlnirea cu îndrăgitul actor a fost una emoţionantă pentru zecile de admiratori care au venit să-l vadă în carne şi oase pe maestrul Ion Dichiseanu. Preţ de mai bine de un ceas, actorul a depănat amintiri de pe platourile de filmare împreună cu maestrul Eugen Cristea, prezent şi domnia sa la eveniment, pe care îl consideră bunul său prieten.

Eugen Cristea spune despre Ion Dichiseanu: „Mi-aş dori ca şi generaţiile care vin după noi să dea măcar încă un Ion Dichiseanu. Mi se pare, însă, imposibil. El este unicat, un drăguţ, şi reprezintă exact definiţia pe care a dat-o maestrul Radu Beligan actorului şi anume aceea că actorul înseamnă statură, gură şi figură”.

Oamenii au avut posibilitatea de a-i cunoaşte încă o latură a maestrului Ion Dichiseanu şi anume aceea de narator. La finalul întâlnirii, Ion Dichiseanu a oferit autografe publicului prezent la eveniment.

Revenind însă la cele două cărţi trebuie spus faptul că primul volum, „Adevărul, mai frumos decât legenda”, este un mănunchi de amintiri legate de viaţa actorului, de creaţiile sale de pe scenă şi de pe platourile de filmare, despre colegi, despre peripluri prin ţară şi întâlniri cu mari actori străini.

„Nu sunt numai întâmplări din film, ci şi din viaţa mea personală. Nu fabulez nimic, nu este ficţiune, pur şi simplu este tot ce mi s-a întâmplat mie. Sunt nişte lucruri care nu se văd şi nu se ştiu din culisele teatrului sau din spatele aparatului de filmat. Lumea mai puţin cunoaşte şi oamenii sunt curioşi. Pentru asta am şi lansat cartea, ca să rămână posterităţii nişte adevăruri”, a spus Dichiseanu.

Cea de-a doua carte,„Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”, cuprinde amintirile actorului legate de povestea de iubire trăită cu legendara cântăreaţă şi actriţă spaniolă Sara Montiel.

„Sara Montiel a fost un episod din viaţa mea. Dacă prima carte este o bucăţică din inima mea, în cea de-a doua carte m-am concentrat, axat mai bine zis, pe love story, pe un singur personaj”, a adăugat maestrul Dichiseanu.

Şi ce îndemn mai bun în a lectura cele două cărţi decât acela adresat de însuşi autorul: „Dacă mă iubesc, cărţile îmi citesc”.

 

 
Alte articole din Cultură:
266 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Maidanezii din Caracal, capturaţi de o firmă din Bucureşti. Municipalitatea construieşte un adăpost în localitate
Căminele de bătrâni din Olt funcţionează aproape la capacitate maximă
Pescarul căutat de scafandri în Barajul Ipoteşti, fostul candidat PNL la primăria din comună
FOTO. Pescar căutat în barajul de pe Olt de la Ipoteşti, după ce a dispărut din barcă noaptea trecută (UPDATE)
Arest preventiv pentru bărbatul din Izvoarele, care și-a omorât consăteanul
Ion Pârvulescu: „Am fost unul dintre cei mai cinstiţi hoţi din fotbal“
Cererile pentru tichetele sociale de Paște, în analiză, după ce de Crăciun unii beneficiari au depus mai multe solicitări

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API