Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Miercuri, 24 mai 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Societate » 13 februarie 2017, ora: 15:49
facebook twitter Feed rss
 

Peste 12 miliarde de lei, plătite pentru accidentele de muncă şi bolile profesionale în Olt, anul trecut

Sute de salariaţi olteni s-au confruntat cu probleme de sănătate în 2016

Sute de salariaţi olteni s-au confruntat, anul trecut, cu diverse probleme de sănătate, pentru care au solicitat compensaţii, despăgubiri sau decontări la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt, suma acordată acestora ridicându-se la peste 12 miliarde de lei vechi.

de Ilie Bîzoi
redactia@gazetanoua.ro

Specialiştii Compartimentului accidente de muncă şi boli profesionale din cadrul CJP Olt au primit în 2016 numeroase cereri din partea salariaţilor olteni care s-au accidentat sau îmbolnăvit la locul de muncă. Cele mai multe solicitări, aproape 270, au venit din partea persoanelor care s-au aflat în concediu medical, ca urmare a unui accident de muncă, însă cea mai mare sumă a fost plătită drept compensaţii pentru atingerea integrităţii.

„În decursul anului trecut s-au decontat de CJP Olt, din fondurile sistemului de asigurare pentru accidente şi boli profesionale, 265 de facturi pentru spitalizare şi medicamente în valoare de 310.798 lei. De asemenea, au fost înregistrate 45 de cereri de la angajatori pentru acordarea diferenţelor de indemnizaţii plătite de ei acordându-se în total o sumă de 38.395 lei”,
a precizat Iulian Smarandache, directorul executiv al CJP Olt.

Conform sursei citate, tot în 2016, au beneficiat de compensaţii pentru atingerea integrităţii care se acordă asiguraţilor care în urma accidentelor de muncă sau a bolilor profesionale rămân cu leziuni permanente care produc deficienţe şi reduc capacitatea de muncă între 20 şi 50%, exclusiv cazurile cărora  li se recunoaşte, prin decizie, invaliditatea, un număr de 41 olteni. Valoarea totală suportată din fondul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale se ridică la suma de 868.950 lei. Directorul executiv al CJP Olt a mai precizat că anul trecut s-au mai decontat din acelaşi fond două despăgubiri de deces în valoare totală de 23.236 lei.

În anul 2015 s-au decontat de CJP Olt din fondurile sistemului de asigurare pentru accidente şi boli profesionale, 191 facturi pentru spitalizare şi medicamente în valoare de 249.480 lei. De asemenea, au fost decontate 51 de cereri de la angajatori pentru acordarea diferenţelor de indemnizaţii plătite de ei, acordându-se în total o sumă de 39.228 lei. Totodată, au beneficiat de compensaţii pentru atingerea integrităţii un număr de 41 olteni. Valoarea totală suportată din fondul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale se ridică la suma de 730.912 lei. Nu în ultimul rând din acelaşi fond s-au mai decontat şase despăgubiri de decese în valoare totală de 59.304 lei.

 

 
Alte articole din Societate:
241 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Florentina Ştefan Ciobanu

Comunitatea persoanelor gay a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest în Capitală. Manifestaţia vine în contextul în care se încearcă redefinirea familiei în Constituţie şi excluderea socială a familiilor diverse care trăiesc în ţară. Zeci de aşa zişi specialişti au ieşit în faţă, precizând că leg ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Cimitirul Strehareţ, „business” pe seama suferinţei
Campania de marcare a parcărilor, îngreunată de cetăţeni. Angajaţii DASIP vor începe marcajele pe Aleea Muncii şi Aleea Lalelelor
Victorina Bora nu e de acord cu pretenţii salariale de 5.000 de euro. „Există un plafon salarial, pe care nu-l vom depăşi”
FOTO. Fermierul din Olt care dă lapte gigantului Danone. Investiţie de peste 1,6 milioane de euro, la Rusăneşti
UPDATE. Primarul din Perieţi, cercetat sub control judiciar
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”
Grevă generală de o zi, la Garda de Mediu? Sindicalist oltean: „Suntem încă în grevă, până primim un răspuns oficial de la Bucureşti”

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API