Balş 15º C
Caracal 16º C
Corabia 16º C
Drăgăneşti-Olt 14º C
Piatra Olt 15º C
Potcoava 14º C
Scornicesti 14º C
Slatina 16º C
 
Marţi, 28 martie 2017   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Unimineral Agregate Noua
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Comentariul Gazetei » 5 februarie 2017, ora: 14:29
facebook twitter Feed rss
 

Democraţie part time

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă...

Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva sute de mii care ies în stradă. Măcar să spunem lucrurilor pe nume! Or, în astfel de condiţii, la un astfel de joc eu nu mai vreau să iau parte. Toate deciziile luate la vot, în România ultimilor ani, începând de la Referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, au fost deturnate prin manipulări crase.

Dacă nu se vor opri protestele nici după retragerea acestei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, o temă pe care îi las pe specialişti să dezbate, şi nici după o eventuală demisie a ministrului Justiţiei, Florin Iordache, mie îmi este clar că încă din prima zi de protest altul a fost scopul: căderea guvernului şi alegeri anticipate.

Un lider liberal îmi spunea, zilele trecute, că „la barza oarbă îi face Dumnezeu cuib”. Adică, dacă PNL a fost praf în campanie, fără program de guvernare pe care să-l prezinte electoratului ci mergând pe o strategie dictată de undeva, are acum şansa să-şi impună un guvern, urcându-se pe piaţă deodată cu Klaus Iohannis. Nu mai contează că nu aşa stau lucrurile într-o democraţie.

Astfel stând lucrurile, eu îmi iau în scris următorul angajament: dacă singura soluţie la această criză este reprezentată de alegerile parlamentare anticipate, eu refuz să mai ies la vot. Nu doar acum, ci vreodată! E un joc pe care nu vreau să-l mai joc. Nu este democraţie, este altceva, un alt sistem de guvernare dictat de interese străine şi de interesele corporaţiilor.

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ştiri pe bandă
 
OltDrum
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Deci nu este bine nici că va fi retrasă ordonanța, din ce văd pe la TV și pe site-urile de socializare? Eu zic că cel mai bine e să revină Guvernul Cioloș pentru că parcă despre asta au fost protestele astea, până la urmă... Eu nu cred că mai trăim în democrație, dacă votul unor milioane de oameni e răsturnat de câteva ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 20 decembrie 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Pescarul căutat de scafandri în Barajul Ipoteşti, fostul candidat PNL la primăria din comună
FOTO. Pescar căutat în barajul de pe Olt de la Ipoteşti, după ce a dispărut din barcă noaptea trecută (UPDATE)
Arest preventiv pentru bărbatul din Izvoarele, care și-a omorât consăteanul
Ion Pârvulescu: „Am fost unul dintre cei mai cinstiţi hoţi din fotbal“
Cererile pentru tichetele sociale de Paște, în analiză, după ce de Crăciun unii beneficiari au depus mai multe solicitări
Mihai Niţă, despre viitorul subprefect de Olt: „Este foarte posibil să fie Radu Ioniţă, dar şi altă persoană”
Programările online la Înmatriculări au ajuns până în luna iulie

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API