Balş 12º C
Caracal 13º C
Corabia 14º C
Drăgăneşti-Olt 11º C
Piatra Olt 11º C
Potcoava 12º C
Scornicesti 10º C
Slatina 12º C
 
Marţi, 24 mai 2016   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
campanie scornicesti
Logo Gazeta Nouă
Reclama El Preco langa logo
Învăţământ » 27 decembrie 2013, ora: 13:26
facebook twitter Feed rss
 

Felicia Man: „Elevii de la Osica de Sus nu vor sta niciodată în campusul de acolo, chiar dacă va fi finalizat”

Felicia Man: „Elevii de la Osica de Sus nu vor sta niciodată în campusul de acolo, chiar dacă va fi finalizat”

Inspectorul şcolar general a vorbit despre perspectiva finanţării campusurilor şcolare de la Osica de Sus şi „Ion Minulescu” Slatina, investiţii demarate în urmă cu mai bine de şase ani. Dacă la liceul slătinean o parte a investiţiei a fost preluată şi finalizată de municipalitate, la Osica s-au dat bani doar pentru conservarea şantierului.

de Ionuţ Jifcu
ionut.jifcu@gazetanoua.ro

Felicia Man şi-a exprimat convingerea că toate investiţiile începute şi nefinalizate vor primi fonduri de la Ministerul Dezvoltării.

 

„Toate investiţiile în şcoli au fost preluate de Ministerul Dezvoltării Regionale. Eu sunt convinsă că toate aceste investiţii, care sunt destul de multe, nu numai campusurile şcolare, se vor finaliza”, a declarat ea.

 

Cu toate acestea, şefa învăţământului oltean a opinat că pentru investiţiile de la Osica de Sus şi „Minulescu” nu s-a ţinut cont de anumite criterii care prevedeau astfel de campusuri şcolare pentru unităţile de învăţământ profesional şi tehnic.

 

„În legătură cu campusurile şcolare, o să exprim un punct de vedere personal, nu al instituţiei. Atunci când s-au ales şcolile unde s-au construit campusurile şcolare, au fost luate alte criterii decât cele obiective. Acest proiect, aşa a fost scris, pentru liceele de învăţământ profesional şi tehnic. Ele prevedeau reabilitarea clădirii şcolii, a atelierelor şcolare, construcţie sau reabilitare de cantine, săli de sport şi ce mai era nevoie. Din păcate, atât Liceul Osica de Sus cât şi Colegiul Ion Minulescu, care au fost incluse în acest proiect şi care din păcate nu sunt finalizate, nu se încadrează în categoria liceelor tehnologice”, a spus Man.

 

Felicia Man a mai declarat că, chiar dacă investiţia de la Osica de Sus va fi finalizată, aceasta nu va fi folosită de elevii din această localitate.

 

„Elevii de la Osica de Sus nu au nevoie şi nu vor sta niciodată, chiar dacă se va finaliza această investiţie, la căminul de acolo pentru că ei sunt din localitate sau din comunele din jur. Cei mai mulţi fac naveta şi cu siguranţă că nu aveau nevoie de cantină şi de cămin la liceu”, a conchis inspectorul general.
 

 
Alte articole din Învăţământ:
5861 vizualizări
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Gazeta Nouă nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
5. tati   30 decembrie 2013, 19:41
campus la osica ,bani cheltuiti degeaba de dobitocul de draghici ,nulitatea patenta a generalilorolteni
4. Magister Ludi...  30 decembrie 2013, 13:45
• Ne bucurăm să aflăm că Slatina va deveni un prestigios centru universitar. Este cunoscut că nenumăraţi „Profesori Doctori” locali nu au dat curs invitaţiilor de a preda la universităţi de prestigiu din străinătate, tocmai pentru a-şi putea expune „doctrinele” la viitoarea universitate, şi a face din Slatina o „Castalie modernă”. Ne sugerează aceasta, printre altele, pasiunea slătinenilor pentru fântâni şi lectura lui Hesse. Opera ”doctorilor” lor este, din nefericire, una esoterică . Nu i-am auzit pe vreunul vorbind despre cărţi sau despre necesitatea ca biblotecile şcolare să fie bine dotate. Despre ce ar trebui să însemne un sistem de învăţămînt performant nu se pot pronunţa decât apelând la sortilegii anacolutice. Ei ştiu prea bine, însă, că: nu poţi manevra generaţiile decât atunci când le faci să-şi piardă vremea fără rost. Tuturor acelora care au citit şi au îndrumat pe cineva să citescă vreo carte în 2013 le dorim un sincer „La Mulţi Ani” .
3. Votez Usl  29 decembrie 2013, 11:47
Chintesenţa jegului din societatea românească !!!! http://youtu.be/1YC3FG6jkdI
2. #1  28 decembrie 2013, 07:17
“ Cei mai mulţi fac naveta şi cu siguranţă că nu aveau nevoie de cantină şi de cămin la liceu”. Noi apreciem , că dimpotrivă, au mare nevoie de cămin. Elevii trebuie sprijiniţi să facă şcoala în „sistem internat”. Cu siguranţă rezultatele la învăţătură ar fi altele. Studiaţi, dacă aveţi timp şi de asta, situaţia elevilor navetişi şi a celora ce primesc „bani de liceu”. Mai degrabă, pentru foarte mulţi, aceste ajutoare sunt un sprijin pentru chiul. Aceştia trebuiesc sprijiniţi să locuiască în cămine externalizate, administrate de personal calificat. Finanţarea urmează să fie asigurată, şi monitorizată, prin primăriile localităţilor de unde provin elevii. Profesorii trebuie să se ocupe de instruirea elevilor, nu de completarea diverselor şi sufocantelor situaţii , cerute de o birocraţie proteiformă. http://www.scribd.com/doc/182991640/Reforma-Invatamantului-PROIECT
1. GRI  27 decembrie 2013, 20:00
Domnule Primar, GRI (Grupul pentru Reforma Învăţamântului ) vă sprijină în demersul de reorganizare a reţelei şcolare. GRI nu reprezintă doar nişte persoane, GRI reprezintă o stare de spirit”. Sperăm că “reforma” nu se reduce doar la desfiinţatrea unei şcoli. Reforma trebuie făcută rapid şi pe baze transparente. Analizele noastre arată că risipa din învăţământul local se ridică la peste 35%. Nu se fac foarte multe ore, clase cu număr mic de elevi, clase cu elevi ce nu au dat vreodată pe la scoală dar au situaţia încheiată, etc. Treceţi, însoţit de reprezentanţi ISJ, prin şcoli şi vă veţi convinge. Grav este că ISJ cunoaşte situaţia dar este incapabil să facă ceva . Reforma, în primul rând, trebuie să rezolve aspectul calităţii procesului de instruire. Există îngrijorarea , justificată, că tocmai cei ce vă spijină , adică profesorii serioşi, vor fi „victimele „ acestei reforme. Chiulăii şi incompetenţei au „dosarul” plin de adeverinţe. O dezbatere la TV şi în presa locală, pe aceste teme, ar fi binevenită . GRI vă doreşte Sărbători Fericite şi succes în demersul Dumneavoastră. La Mulţi Ani.
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Comentariul Gazetei
 
Ionuţ Jifcu

Coaliţia pentru familie, o alianţă formată din aproape treizeci de asociaţii şi organizaţii homofobe, printre altele, susţinută de Biserica Ortodoxă Română (BOR), a strâns trei milioane de semnături pentru modificarea articolului constituţional care defineşte familia. Membrii coaliţiei au dus semnăturile cu un camion, la Sena ...

Răsfoieşte ediţia tipărită
 
Ediţia din 25 mai 2016
Răsfoiţi pagină cu pagină, măriţi cu dublu click şi citiţi ziarul direct de pe calculatorul dumneavoastră.
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
O tânără dispărută de mai multe zile a fost găsită moartă într-un contracanal al Oltului
AS Milcov spune adio barajului de promovare, după eşecul suferit în derby-ul cu Recolta Stoicăneşti
Tache: „Ne doream să facem o figură frumoasă la baraj”
O tânără dispărută de mai multe zile a fost găsită moartă într-un contracanal al Oltului
Primăria Balş: Sejururi în staţiuni la munte şi la mare pe bani publici
Aştept cu nerăbdare ziua de 5 iunie
Comisia de Disciplină a AJF nu a analizat contestaţia celor de la AS Milcov

© Copyright SC Total Media SRL | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.

powered by ciokix logo API